http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html “Кораловият калций” - Научен секрет за младост и здраве. | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

“Кораловият калций” - Научен секрет за младост и здраве.

 
Coral Mine -Кораловият калций
The Coral Calcium Factor
The Scientific of Health Youh
Аудиокасета
Превод от руски език

Диктор: Прослушването на тази касета това са, може би, най-важните минути във вашия живот, историята на кораловия калций се разпространява нашироко не само в Северна Америка, но и по целия свят. Този удивителен продукт може да повиши рН на вашия организъм, превеждайки го от киселинно състояние в алкално. Даже, ако вие употребявате витамини, минерали или други хранителни добавки, трябва да ви е съвършено ясно, че всички тези питателни елементи не могат да бъдат усвоени в необходимата степен от организма, ако рН му е даже леко киселинен.
Поддържането на организма алкален е от особено важните му биологични функции. Ако организмът не е алкален, той особено трудно усвоява хранителните елементи, в количества, достатъчни за поддържане оптимално здраве и само губите голяма част от парите си, изразходвайки ги за купуване на хранителни добавки, значителна част, от които, не се усвояват.
Кораловият калций дойде при нас от японския остров Окинава. Изучаването на кораловия калций и получените резултати са станали причина за това,че през миналата година, количеството на японците, които го употребяват, да нарасне на 4 милиона. Сега хората в цяла Америка получават същите прекрасни резултати от неговата употреба. Нека да чуем докторът на науките Роберт Барефут, известен химик, притежател на редица международни патенти, автор на книгата: ”Факторът калций, научен секрет на здравето и младостта”. Да чуем неговата беседа с Боб Бремнер, съучредител на компанията HTN, където той обяснява какво е това коралов калций и неговото значение.

Боб Бремнер: Бих искал да ви представя Роберт Барефут. Той е автор на книгата “Факторът калций. Секретът на младостта и здравето”. Той е химик, притежава редица патенти. Той също е автор на още една книга, но днешният ни разговор ще бъде за калция и за това, до колко калцият е важен за нас. Ще започнем разговора за този секрет на здравето. Боб, аз зная,че ти имаш за какво да ни разкажеш.

Боб Барефут: Господи, най-накрая дойде моят час! Калцият – това е минерал №1 в човешкия организъм, ако се говори за количество. В книгата “Факторът калций. Секретът на младостта и здравето” ние, с моите съавтори, обясняваме стотици биохимични причини, защо калцият е толкова важен. И, разбира се, когато вие разберете доколко е важен калция, какво количество операции той изпълнява в човешкия организъм, доколко това е решаващо за здравето, тогава вие ще започнете да разбирате секрета на здравето и секрета на младостта.

Боб Бремнер: Това е много интересно. Какво толкова важно за нас прави калцият, освен това, че е от най-важните елементи за изграждането на костите?

Боб Барефут: Всички знаят, че калцият това е - кост. Думата калций произлиза от латинската дума “calx” – вар. Древните римляни видели, че с помощта на вар се закрепва всичко наоколо. Това, че в цимента се съдържа голямо количество калций, знаят всички. Калцият практически се явява “човешко лепило”, което скрепява целия човешки организъм. По своята биохимическа активност той прилича на осмоножка. Сам той свърза осем други молекули, едновременно, като осмокрак. Никой друг не е способен на това.
Той има точно такива размери, които му позволяват да влиза в човешката клетка и да излиза от нея с лекота, и когато той влиза в нея, той носи със себе си цяла мрежа хранителни елементи, които оставя в клетката и отива за други. Той прилича на планинска зъбчата железница за хранителни елементи.
Не е възможно да се опише цялото това количество от процеси, в които участва калция в човешкия организъм. Именно за това, най-големият проблем за учените е изясняването на причините, защо калция в човека става дефицитен материал. С други думи 50% от американците на възраст 40 години имат дефицит на калция в организма и 90% имат същия проблем на възраст 60 години.
Едно от ключовите съединения на калция в организма е вещество с името калциев моноортофосфат. Неговата функция е такава, че той се явява като химичен буфер и постоянно поддържа рН /водороден показател/ на кръвта. С други думи, не е важно какво ще се случи с вашата кръв, нейният водороден показател постоянно ще се поддържа на ниво 7,45 , благодарение на този чудесен елемент, който се нарича калций.
Даже ако вие добавяте повече киселина, то все едно, рН ще бъде поддържано на нивото 7,45 и без него вие ще умрете. Затова, при поддържане на този процес, това което се осъществява вътре в човека, може да се опише с думите: един тегли вместо другия. Какво значи това? Само това, че когато вие употребявате недостатъчно количество калций, вашият организъм започва да отнема калция от костите.
Ако този процес продължи, тогава се получава отслабване на човешкия скелет. И човешките сензори показват: “О-о, имаме проблем. Още малко и ние ще се развалим. Трябва нещо да се направи за укрепване”. И човешкият организъм започва да складира калций в ставите. Разбира се, за укрепване. Докторите виждайки това казват: “М-да. Прекалено много калций. Трябва да се намали неговата употреба”. И това е продължението, на тази верижна реакция, от намаляването на калция в нашия организъм.
Така, че благодарение на този процес, също и затова, че киселинността на костите не е такава, както на черния дроб и бъбреците, във вас се появяват камъни в бъбреците и в жлъчния мехур. Доказано е 100%, че камъните в бъбреците и в жлъчния мехур са съставени от калция на костите, а не от калция, който постъпва в нашия организъм с храната.
И причината за всичко това е една – недостатък на калций в храната.

Боб Бремнер: Ние разпространяваме продукт, който се нарича коралов калций, и ние считаме този продукт за най-впечатляващия източник на калций в настояще време, и ми се струва, че вие трябва да имате някакъв опит, свързан именно с кораловия калций. Може би, вие ще споделите с нас, как работи именно този вид калций?

Боб Барефут: Най-напред, бих искал да ви кажа, че аз знам за кораловия калций вече от около 25 години. Безусловно, ако вие се занимавате с въпросите и изследването на храненето, то вие търсите места, където хората живеят дълго и имат добро здраве, и начин на живот. Така, всички места на Земята, където хората живеят повече от 100 години и 50-годишните нямат никакви болести, ги обединява нещо общо: голямата употреба на калций, и този калций постъпва в тях с водата. Водата, която те пият, се образува от топенето на ледниците, по нататък тази вода се стича по планините и става мътна. Хората наричат тази вода “горско мляко”. Това, което има в Япония, много прилича на казаното. Да, те нямат планини, но това, което те пият, заслужено може да се нарече “морско мляко”. Коралите, са същият тип минерали, които с помощта на водата, получават народността хунза в Пакистан, народностите живеещи в Тибет и народността Титикака в Южна Америка. /Всички тези народи се славят с количеството дълголетници и просто здрави хора в напреднала възраст/.
Всички те употребяват големи количества калций. Но, най-впечатляващият факт в цялата тази история, за което съществуват толкова документално отбелязани примери на дълголетници е това, че те не само употребяват калций, но и го усвояват.
Да се усвои калция е много трудно. Когато калция попадне в нашия организъм, то най-вероятно е да се превърне в калциев фосфат и отделен от организма като шлак. Кораловият калций вече се намира в йонна форма. И неговото усвояване не изисква от вашия стомах титанически усилия за изработка на голямо количество солна киселина, за преминаването на калция в йонна форма и за последващото му усвояване.
Затова, сравнявайки двама души, единият от които употребява коралов калций, а другият – каквато и да е друга калциева добавка, то за този, който приема тази калциева добавка, особено ако е човек в напреднала възраст, е необходимо изработването на голямо количество солна киселина, само за това, за да започне да усвоява калция. А този, който е взел коралов калций, е започнал да го усвоява от този момент, в който му е попаднал в устата.
С други думи, не е достатъчно просто да употребявате калций, главното е – да го усвоявате.
Няма друг вид калций. Калцият – е калций. Вие може да вземете и да ядете цимент. Това също е калций. Но, ако вие действително сравнявате продуктите съдържащи калций, и особено тези, които съдържат калций във вид готов за усвояване, то практически няма продукти, които ние можем да сравним с кораловия калций.

Боб Бремнер: Чудесно! Във вашата книга вие говорите за това, как влияе недостатъка на калций върху здравето, по-точно върху неговото влошаване и болестите, които предизвиква недостатъкът на калций. Защо ние не говорим за връзката между рака и дефицита на калций?

Боб Барефут: Е, какво пък. В този случай на мен ми се иска да попадна в 1909 год., в Пенсилванския университет. Какво правели хирурзите по това време? На основание на това, което било написано в литературата по хирургия на рака – те поставяли пиявица върху раковия тумор и в течение на 20 минути туморът намалявал четири пъти. След това, те отрязвали тумора и поставяли тампон с каустик върху раната. 20 минути след това, започвали да зашиват. И нямало нито рецидиви, нито метастази. Днес, повече от 90% от хората след операция, след отстраняване на тумор имат шансове за това, че развитието на рака няма да спре, а напротив, ще продължи. Но днес не използват каустик.
Човек, на име Ото Варбург, се оказал толкова увлечен от изучаването на този процес, че той изразходил 24 години от живота си за неговото изучаване и през 1932 година получил Нобелова награда по химия за нова, че той доказал, че процесът на рака е анаеробен.
Това означава, че тогава, когато вие прекратявате достъпа на кислород, вие стимулирате развитието на рака, а прекратяването достъпа на кислород, прави течностите в човешкия организъм киселинни.
И така, затова той получил Нобелова награда, и в 1967 година, преди своята смърт, той работил заедно със своя съавтор, доктор Карл Рич, над изследване възможността за предотвратяването на рака с помощта на калция. Работата е в това, че в края на 40-те години, доктор Карл Рич открил, че голямо количество от неговите пациенти, имащи артрити и други сериозни заболявания, страдали от дефицит на калций.
Той им давал най-разнообразни видове калций, витамини за увеличаване усвоимостта на калция, и те се чувствали по-добре. Пациентите пристигали при него на инвалидни колички, а след няколко месеца, те играели по 9 часа голф. Когато аз се срещнах с него през 80-те години, той дойде при мен с една купчина описани аутопсии. Той, лекарят, дойде при мен, химика, затова, че моята специализация беше биологическия калций, и аз добре познавах химията на калция.
Ето какво ми каза той: “Аз не знам, какво става. Аз ви моля да прочетете тези 5 резултата от аутопсии”. Аз прочетох това, което той ми беше дал. В тези 5 резултата от аутопсии нямаше и най-малък намек за рак. “Е, и какво?”, попитах аз. “Ами това, че в ръцете си държа тяхната история на болестта”, продължи доктор Рис. “Всички тези хора са били болни от рак в заключителен стадий. Във връзка с това, че те са имали недостатък от калций, аз се борех именно с този проблем. Те престанаха да имат дефицит на калций в организма и по някакъв начин са унищожили своя рак”.
Така е устроено тялото, че калция е единственият елемент, който прави нашия организъм достатъчно алкален. Това става благодарение на калциевия моноортофосфат. Именно, за това е толкова важен за нас калция, защото той снижава киселинността. С помощта на калция, вие неутрализирате киселината и в такава среда ракът не може да живее. Всеки учен, който се занимава с въпросите на рака, знае, че ракът не живее в алкална среда. Ако вие вземете раков тумор и го поставите в алкален разтвор, то след 3 часа раковият тумор ще е мъртъв.
Много важен момент, който е съвършено необходимо да добавя е:
здравите клетки ще се чувстват великолепно в алкална среда, защото в алкалната среда има кислород.
Погледнете, какво става: когато вашата среда е леко киселинна, то вие усвоявате съвсем малко кислород, а тогава, когато имате леко алкална среда, вие усвоявате 10-20 пъти повече кислород. Човешкият организъм трябва да бъде алкален, а калцият е ключов елемент, позволяващ да се поддържа тази алкалност.
Кое тук е най-важно, това е, че калцият е “кралят на биоелементите”. Нито един друг елемент няма толкова много функции и, навярно, именно затова Бог е създал калция като главен елемент на човешкия организъм.

Боб Бремнер: Това е невероятно! Но, вие в своята книга говорите също и за сърдечните заболявания, и доколко може да повлияе на развитието на сърдечните заболявания, дефицитът на калция.

Боб Барефут: О да, и аз искам да попитам всички слушащи сега, ако холестеринът е толкова лош, то защо не попитат своите лекари:
“Защо при мен не се получават проблеми с моите вени? Нали това е същото сърце, същото тяло, същата кръв, същия холестерин. Защо само моите артерии страдат от наслоения? “ И ако вашият доктор може да ви отговори, то изведнъж ще стане ясно, че не холестеринът е реалният виновник.
Артерията и вената се различават по следното: при артерията има допълнителна мускулна обвивка, за създаване кръвно налягане достатъчно, за да достигне до отдалечените части на тялото. По степен на уязвимост към киселина, в нашия организъм, на първо място се намират мускулните тъкани. Вие знаете, как болят мускулите след тежка физическа работа или спортни занимания. Това означава, че цикълът на Кребс няма достатъчно енергия и тогава една молекула глюкоза се разпада на две части, което довежда до образуване на две молекули млечна киселина, а именно тя е причина за образуване на малки дупчици във вашите мускули.
Сега ще разгледаме, какво става с хората, когато при тях се получава дефицит на калция. Това означава, че те сега са пълни с млечна киселина. Тя, именно, прояжда отверстия в артериите. Но ако се появят дупки в артериите, то вие ще умрете. Организмът просто слага пластир от липопротеини с ниска плътност /т.е. от холестерин/, за да предотврати кръвотечение.
Най-интересното е, че за виновник се смята холестеринът. А да се смята така, е все едно, да се обвиняват пожарникарите в това, че от водата, с която заливат огъня, страдат мебелите и другото имущество. Виновник е огънят. Така и в нашия случай.
Реален виновник е киселината. И причина за нейното появяване – е дефицитът на минерали. Затова, когато доктор Рич лекувал своите болни от дефицит на калция, това автоматично довело до предотвратяване заболяванията на сърдечно-съдовата система.

Боб Бремнер: О, това е много важно. Вие знаете, че сърдечните заболявания и ракът са убийци №1 и №2 в нашата страна, и вие знаете, колко скъпо струва лечението. Получава се така, че ние имаме шанс да предотвратим това, за няколко пенита на ден. Това е удивително.

Боб Барефут: Да, и вие знаете ли, кое е интересно още в този процес? Когато докторът изучава анализа на кръвта, той вижда там голямо количество калций. И след това той казва: “В кръвта има твърде много калций, необходимо е да се намали употребата му”. Причината за това, че калцият се намира в кръвта е, че кръвта пренася калция от едно място на друго, т.е. калцият някъде не достига. И не достига затова, защото е малко в тънките черва. Ако вие употребявате достатъчно количество калций, тогава той няма да се намира в кръвта.
Какво трябва да правите вие, когато в анализа на кръвта ви се намира калций? И така, калцият който е намерен там, е калций от вашите клетки и кости. И той се е появил в резултат на това, че във вашите тънки черва той е недостатъчно. Затова, не е необходимо, ако в кръвта ви се намира калций, да спирате потреблението на млечни продукти.
Що се отнася до кораловия калций, мога да кажа, че аз изцяло съм поддържал този принцип, по който работи кораловият калций, вече 25 години назад, когато вашата компания още не е съществувала.
Знаете ли вие, че човек на възраст 60 години може да произведе само 25% от това количество киселина, което е произвеждал на възраст 20 години. А за човек на възраст 60 години е необходим много калций. Тогава, когато 20-годишен приема калциеви добавки, то в неговия стомах се произвежда достатъчно количество сярна киселина /т.е. стомашен сок/, за да се усвои този калций. Но, когато същите добавки приема човек на възраст 60 години, то в него просто няма такова количество киселина, за да усвои този калций и той просто се изхвърля от организма.
В случая с кораловия калций киселина не е нужна. Вашият организъм получава калций вече в йонно състояние, т.е. не са му нужни титанически усилия, за усвояване. Продуктът е подаден в такъв вид, че усвояването е мигновено, нищо, че още не е извършена работата по измерване количеството калций необходимо за усвояване. Още много неща е необходимо да се направят, но мога да кажа, че такъв продукт, като кораловия калций, дава възможност да се усвои много, толкова много калций. И ако вие прочетете книгата “Факторът калций”, то в нея ще видите цитати на стотици и стотици учени, и всред тях, на няколко дузини световно известни лауреати на Нобелова награда, за да се убедите, че това са факти, и че с това се занимава науката.
И така, калцият е “кралят на биоелементите”, той е най-важният минерал във вашия организъм и, за съжаление, болшинството от американците, страдат от дефицит на калций. Ако ние успеем да върнем калция в организма на американеца, то аз съм уверен, че ние можем 10 пъти да намалим сърдечно-съдовите заболявания и рака. И в този случай, за 3-4 години, вашите данъци ще намалеят с 50%.

Боб Бремнер: Това е просто невероятно. Аз, с две ръце, съм за!

Боб Барефут: Това не е невероятно, това е просто факт. Основното количество пари, които изплаща данъкоплатецът, отиват не за подобряване на здравето, а за подобряване на лечението.

Боб Бремнер: Да, това е вярно.

Боб Барефут: Между другото, по повод на здравето. Аз мисля, че примерно 93 цента от всеки долар, които отиват за подобряване на здравето, в резултат, също отиват за лечение. И сега аз ще се опитам да ви обясня една от причините. Вие знаете ли, че ако докторът ви предписва витамини и минерали, то на неговият докторски лиценз не му остава да живее много. И това, аз много добре го знам, и мога да кажа следното. Стотици доктори са чели моята книга “Факторът калций”. Всички те ми казаха, че това е най-добрата книга, която някога са чели. Но нито един от тях не може официално да я подкрепи затова, защото официално да подкрепиш тази книга, значи да се лишиш от своя лиценз. Те я поддържат по частен път, но само не в писмен вид. И това е ужасно, когато един на друг си звънят докторите, говорят си, каква ценна и полезна книга, но никой не иска да рискува своя докторски лиценз и заплата.

Боб Бремнеб: Ето, за това ние сме тук. Ние се опитваме да обясним на хората важността на калция и вече сме дали възможност на много от тях, да оценят качеството на кораловия калций. Какво е много важно, това, че хората си разказват едни на други и си споделят добрите новини, по повод нашия продукт.

Боб Барефут: След това, което вие казахте, на мен ми се иска да коментирам един важен момент, касаещ чудесните неща, които стават с хората, започнали да употребяват коралов калций. Всички чудеса, които стават с хората, това не са чудеса. Това е просто химия на човешкия организъм. Това, което реално става в човешкия организъм, след като калция го прави алкален, е тъкмо това, че човек започва да усвоява много повече кислород и болестите си отиват.
Съществуват поредица от 150 заболявания, предизвикани от дефицит на калция. В априлския брой от 96 година на списанието “Reader’s Digest” /Ридърс Дайджест/ е публикувана статия под название: “Калцият, магически минерал” и в тази статия е казано за 7 от най-сериозните заболявания, предизвикани от дефицит на калция. И това е само върхът на айсберга. Реално съществуват 150.
Затова, когато вие започвате да усвоявате калция, никак не е чудно, че се появяват болки. Това не е чудо, а елементарна биохимия. Преимуществото, което кораловият калций има пред другите продукти, е това, че не му е нужна киселина, за да превърне калция в йонна форма, за да бъде усвоен. Той вече се намира в йонна форма. Което е още по-поразително и аз искам да ви кажа за кораловия калций, и което аз знаех през всичките тези 25 години, е това, че всичките хора, които са живели до 125 без доктори, без рак, без сърдечни заболявания, без Алцхаймер, всичките, които регулярно поднасят към устата си това “горско мляко”, а всъщност вода, която се стича от планината, ежедневно са получавали по 70 редки минерала. Средният американец, практически, не получава нищо. “Планинското мляко” се насища с редки минерали в процеса на стичане на водата от планината , “морското мляко” – е вече наситено с редки минерали, както е наситена морската вода.
И тук ми се иска, да дам един пример, по повод на това, какво представляват редките минерали. Въобще, аз с часове мога да говоря за влиянието на редките минерали върху здравето на човека. Има такъв минерал – празеодим, болшинството от хората, даже не знаят, как правилно да напишат тази дума. Когато този минерал се добавял в микроскопични количества в организма на лабораторни плъхове, като резултат – продължителността на живота им двойно се увеличила.

Боб Бремнер: Невероятно!

Боб Барефут: Също и с итрия. Аз искам да ви кажа само това, че редките минерали – също са толкова впечатляващи както и калция. В този момент, аз просто съм развълнуван от това, че този продукт, който ние вече опознахме, че е извънредно полезен, сега се намира в нашите ръце. И именно, основавайки се на фактите, аз препоръчвам на хората да употребяват кораловия калций затова, защото това е един велик продукт. Между другото, аз също, ви препоръчвам, да пиете мляко.

Боб Бремнер: Вие знаете, че ние имаме още един прекрасен продукт. Той се казва “асимилатор”, в който се съдържат 77 редки минерали от натурални източници и цяла редица ферменти.

Боб Барефут: Да, аз видях този продукт, той е много добър. Вашата компания има още поредица от много добри продукти.
Важното е да се разбере, че в настояще време, вие не можете да получите достатъчно количество редки минерали. Проблемът на средният американец е, че той практически, въобще не получава нищо.
Колко хора, от тези, които сега ни слушат, се интересуват защо умират спортистите? Защо Реджи Люис, младият баскетболист умря от сърдечен пристъп? Защо умря този руски фигурист? /Очевидно се има предвид Сергей Гринков/.
Всички спортисти ги сродява едно нещо. Когато те тренират, /а те тренират много/, те се потят. Вие знаете ли, какво открили учените, когато направили анализи на потта? Те открили всички редки метали. И така, редките метали се изхвърлят от организма. По какъв начин те могат да попаднат в човешкия организъм? Само с помощта на храната. Какво ние намираме в храната? Никакви редки метали. Нищо няма там.Разбира се, ако спортистите започнат да употребяват тези продукти, то, безусловно, те ще бъдат по-здрави и няма да умират като мухи.

Боб Бремнер: Всичко това е потресаващо.За съжаление, времето ни свършва. На мен ми се иска да благодаря на Боб за това, че той сподели с нас това, което знае. След всичко чуто, нищо друго не ни остава, освен, колкото се може по-бързо да тичаме и да се сдобием коралов калций. И така, в настоящия момент, компанията, под названието "Coral club” /Коралов клуб/, продава коралов калций. Той се произвежда в Япония, където коралите от кораловите рифове, около Окинава, се смилат на пясък и стават, в настояще време, най-добрата биоусвоима форма на кораловия калций на пазара. На мен ми се иска, още веднъж да благодаря на Боб Барефут за времето, което ни отдели.

Боб Барефут: Аз искам само да добавя, обръщайки се към всеки от вас, който иска да узнае повече, може да придобие книгата “Факторът калций. Секрет на младостта и здравето”.

Боб Бремнер: Да, тази книга се намира в нашия офис и всеки от вас, трябва да прочете тази книга. Тази книга е от поредицата книги, които трябва да прочете всеки, който желае да живее дълго и да не боледува. Благодаря и довиждане.

Диктор: Както вие успяхте да чуете, в кораловия калций има твърде много достойнства. А сега, послушайте телефонен разговор между известния изследовател, специалист по храненето Фред Кауфман и съучредителя на компанията Ейч Ти Ен, Боб Бремнер. Именно Фред е този човек, който донесе кораловия калций в Америка. Послушайте, и вие още по-добре ще разберете, колко важен за здравето е кораловият калций.

Фред Кауфман: Аз с голямо удоволствие работя заедно с Ейч Ти Ен и съм благодарен за поканата да участвам в днешния разговор. Това е много дълга история и аз не искам да губя за нея цялото отделено за нас време, но аз бих искал да се върна назад в 1980 година. По това време, аз имах силен интерес към изучаването проблемите на рака и разборът, от резултатите на моите открития тогава, доведе до това, което ние имаме сега.
Един ден, аз бях на разпродажба, където се надявах да си купя картини. Но този ден завърши за мен, като си купих две книги. Едната от тях беше Библията, една много стара Библия, а другата – книга с названието: “Киселина и алкалност”. В този момент, аз още не знаех, какво влияние ще окаже тази книга на моя живот. Аз не можех да намеря каквото и да е, което би могло да регулира рН, а аз постоянно чувствах, разговаряйки с доктори и учени, че има тук нещо сериозно, на което, за сега, не обръщат внимание. Аз си спомням доктор Симоне, който е написал книгата “Рак и хранене”, когато веднъж, след една негова лекция, седяхме и вечеряхме в Холидей Ин, аз го попитах: “Доктор Симоне, и какво, все пак, ще кажете за рН, колко е важен той?” Той се разсмя и каза: “Фред, не забравяй това. Аз съм познат с един доктор, който работи над тази теория”. Аз добре запомних тези думи.
Книгата, която аз тогава купих на разпродажбата, аз препоръчвам на всички, интересуващи се от тези въпроси. Тя се нарича “Киселина и алкалност”, неин автор е Херман Айхара. Тази книга вие може да получите или вземете от библиотека. Целта на тази книга е поддържане на макробиотичната концепция. В тази книга се разказва за това, по какъв начин се появяват симптомите на тази или друга болест, свързвайки този процес с междуклетъчната течност и важността на това, тази течност да бъде алкална.
Нашите клетки постоянно произвеждат енергия и в резултат на тези процеси се получават остатъци или шлаки /т.е. крайни продукти от преработката, подлежащи на отделянето от организма/. И така, организмът има вече киселинни шлаки, и това е в резултат от естествените процеси на функциониране на клетките, но тогава, когато ние започнем да употребяваме кисела храна и течности, организмът трябва да решава, по какъв начин да балансира излишъка на кисели продукти.
Тези процеси имат, така важната и пряка връзка с минералния калций. Аз съм дълбоко убеден, че в течение на близките години, ние ще видим тясната връзка на такива болести, като остеопорозата, камъни в бъбреците и в жлъчката, не с нарушенията функциите на организма по усвояването на калция, а с ацидозата /киселинното състояние на организма/. На практика калцият се използва от организма за неутрализация на остатъчната киселина. Обикновено, хората, които страдат от хронични заболявания, са склонни към състояние на постоянна умора. Свързвайки това с процесите на обмена, те търсят, на какво в организма би могло да се повлияе, с цел подобряване на състоянието му. На състоянието на рН, по някакви причини, никой не обръща внимание.
Сега, ние с вас, ще видим потвърждение на това, че именно на рН трябва да обърнем внимание, че именно тогава, когато вие с повишено киселинно състояние – вие сте слаби, и вашето състояние се подобрява с началото на вашия преход от киселинно към алкално състояние. И това няма нищо общо с, някакви там, специални вещества, лекарства или нещо друго, необходимо за подобряване състоянието на организма.
Ние се опитваме да изясним, какво да правим тогава, когато нашият организъм не е в състояние сам да се възстанови. Опитвайки се, да се ориентирам в кораловия калций, аз трябваше да намеря някого, който би могъл да ми обясни, с какво се отличават тези корали и защо са така полезни. Един от тези хора, а аз разговарях с хора по целия свят, се оказа кореецът но име Сан Ван. Той е блестящ учен, написал книгата “Да върнеш старостта обратно”. Много време ние обсъждахме с него въпросите за рН и аз чух много от написаното в неговата книга. То е свързано с рН и с кислорода. За да бъде всичко по–ясно, аз ще започна с химика на име Ото Варбург.

Ото Варбург е получил Нобелова награда за резултатите от изследванията за връзката межму кислорода и рака. Той открил, че нито един болестотворен вирус, бактерия или гъбичка не могат да живеят в присъствие на кислород. Какво значи това? Това, че всички тези болестотворни вируси, бактерии и гъбички се появяват в тези места в организма, където е лошо присъствието на кислород. Сега, аз ще се опитам да свържа всичко това с рН и вие ще можете да разберете тази връзка. Аз попитах Сан Ван: “По какъв начин изменението на рН влияе на кислорода?”. Това, което той ми отговори, беше като гръм от ясно небе. Той ми каза: “Фред, алкалната среда в кръвта е важна за това, че ако рН намалява, се получава рязко намаляване съдържанието на кислород в кръвта”. Той каза: “Ние трябва да разберем реално, какво означава понятието рН“.
Мога честно да ви призная, че аз, обаче, не знаех, какво е това рН, независимо, че съм учил химия в колежа. Знаех, че това е съкращение, знаех че е скала, но как се разшифрова тази абревиатура рН, аз не знаех. Оказа се,че това означава “потенциален водород” /на англ. – potential Hidrogen – рН/. Т.е. рН е характеристика на концентрацията на водородни йони. Кръвта винаги има рН=7,35-7,45. Всяко изменение в страни – и вече имате проблеми. Особено, ако изменението е в киселинна посока. И така, Ото Варбург получил Нобелова награда за определяне на връзката между вирусите, бактериите, гъбичките и кислорода. Какво се получава, при промяна нивото на рН в кръвта, в посоката към киселинност?
90% от кръвта – това е вода. Водата – това е Н2О. Два атома на водорода и един на кислорода. И рН описва състоянието на йоните на водорода. Ако те имат висока концентрация, то числото на рН ще бъде по-малко от 7 и това е киселинно състояние.
С други думи - водата, това е водород и кислород. Ако се махне кислорода, то вода вече няма. Има само водород. Следователно, ако има вода, то винаги това е водород и кислород. Но при киселинно състояние на водата, кислорода така е свързан, че той не е свободен. С повишението на неговото съдържание, се увеличава числото на рН. Какво се получава при повишаване числото на рН?

Доктор Ван каза, че ако рН на кръвта се повиши с 0,15, то процентът на свободния кислород се увеличава с 65%.
И, ако пак си спомним доктор Ото Варбург, то вие ще разберете, какво става с всички вируси, бактерии и гъбички. От друга страна, когато ние употребяваме такива напитки, като кола, кафе и пр., нашата кръв естествено става едва-едва по-киселинна. Всичко това е, като че ли, едва-едва, но кислородът става не свободен.
За да улесним разбирането на този въпрос, хайде да си спомним, какво става в северо-източна Америка от киселинните дъждове. На вас ви е известно, че там има доста много езера и изкуствени водоеми, в които не живее риба, вследствие киселинните дъждове. Какво е станало с кислорода? Ако вие не сте забравили, че водата е Н2О, следователно с нея се е случило нещо, което е направило кислорода не свободен.
Т.е. кислород има, но той не е свободен.
Още един път искам да поясня, че ако кислородът бъде махнат от водата, то това, вече не би било вода. Следователно, ако има вода и ние искаме там отново да плува риба, ние трябва да й дадем възможност да диша кислород. И ако този кислород се намира във водата, но той е свързан, трябва да се направи така, че този кислород, който го има там, да стане по-свободен и тогава може във водата да се пуска риба. Затова, щом се появи кислород, в състояние възможно за усвояване, рибата ще може да диша, а и следователно, да живее. Точно това става и с нашата кръв. Ако рН на кръвта е висок, то това означава, че в нея се намира голямо количество свободен кислород и във всеки момент, когато в кръвта попадат вируси, бактерии и гъбички, кислородът ги разрушава. Ето, за това, ние виждаме такава удивителна картина от разнообразни ефекти, в различните части на човешкия организъм.
И ние не трябва да забравяме, че най-важната цел на изцелението е, не само да направим нещо за прекратяване на болката или заздравяване на раните, а създаването на такава ситуация, където благодарение на пречистването, баланса и храненето, човешкият организъм да може да се изцели самостоятелно. И вие сега, можахте да се убедите, във важността на рН за баланса на нашата кръв.

Боб Бремнер: Но, да! Аз сега приключих четенето на книгата на Карсон Пирс, която се нарича “Какво аз бих направил, ако в мен отново се появи рак”. Авторът на тази книга е диетолог, у когото преди 24 години открили не подлежащ на операция рак на стомаха. Е, и тъй като, ракът не подлежал на операция, на Карсон казали, че след определено време, се очаква появяване на метастази и, разбира се, какво да се очаква по-късно. Естествено, той не е имал никакъв друг изход, освен да започне да търси, каквото и да е, в дадената ситуация, и това го привлякло към мисълта, да започне да разглежда рН на човешкия организъм.
Той счита, че едно от огромните открития на 20 век в областта на изучаването на рака, е ефектът от въздействието на кислорода на злокачествените тумори, което произлиза при изменение на рН на общата течност на организма и я довежда до рН=7,1-7,5. В своята книга, той разказва за хората на остров Окинава, живеещи дълго благодарение на това, че те пият ботата на калций, съвсем алкална вода. Той искрено вярва, че ако вие успеете да поддържате състоянието на водата във вашия организъм с рН по-високо от 7, то във връзка с наличието на кислород, рак няма да възникне. В тази книга, той пише, за връзката между дефицита на калция в организма и ниския рН и препоръчва калциеви добавки, като път към повишаването на рН на човешкия организъм. Това е впечатляващо.

Фред Кауфман: Това, което е интересно тук е, че той спомена Окинава.

Боб Бремнер: Да, така е.

Фред Кауфман: И, разбира се, там е най-старият човек на света. Можеше да бъдат и други, но този беше истинският, зарегистриран в книгата на Гинес, който живееше на остров Токуношима. Когато изследователите започнали да се занимават с този въпрос, те забелязали, че островът е образуван от корали, както Хаваите – от лава. Те, даже нямали представа, какво откритие ще стане по-късно, просто зарегистрирали това. И ето, този дълголетник станал известен. В негова чест, даже, издигнали статуя, и как иначе, два световни рекорда. Той не само живял най-дълго, но и работил най-дълго от всички. Но, от друга страна се оказало, че той пил и пушил, т.е. тези достижения никак не са свързани с начина на живот. Естествено, било е много интересно, да се изясни причината на такова дълголетие. И тук са възможни два варианта. Или този човек просто се различава със забележителното си здраве, и такива хора може да се намерят и в други части на земята, или има нещо в цялата група хора, към които принадлежи дълголетника.
При провеждане на изследванията се оказало, че, въобще, хората, които живеят на островите Окинава и Токуношима, не приличат на средностатистическите японци и статистическите данни, относно заболеваемостта от сърдечно-съдови болести, рак, числото на инфарктите и инсултите на островите, рязко спадат спрямо общата картина за Япония. Аз видях тези статистически отчети и графиките, построени въз основа на тях. Тук не става дума за някакво научно откритие в лаборатория. Става дума за анализи на съществуващи факти и за изясняване на причините, откъде произлиза това. Причината е водата, наситена с калций и други минерали, и това става, благодарение на коралите.

Боб Бремнер: Аз ще продължа разказа за Карсон Пирс, за това, което той е написал в своята книга “Какво аз бих направил, ако отново у мен се появи рак”. И така, той пише: “Аз реших, че щом всеки живот в океана се поддържа на много здравословно ниво, то именно поддържането рН на необходимото ниво е това, което ще позволи, да се справим с рака и тези основни заболявания, от които ние страдаме”. Ако вие добавите към тези думи на Карсон Пирс, сензационния секрет на човека, работил до 105 години и живял малко повече от 120, благодарение на това, че пиел вода, преминаваща през кораловия филтър на самия остров, откъдето водата става наситена с калций и други минерали. То, добавете към това, че жителите на тези острови живеят, необичайно много, над средна възраст. Кораловият калций може сега да се купи в нашата страна, но това въобще нямаше да бъде известно, ако не бяхте започнали да се занимавате с тези въпроси.

Диктор: Сега, ние ще се отправим на Хавай и ще послушаме извадки от радиоинтервю, предоставено от един от учредителите на компанията Ейч Ти Ен, Боб Бремнер.

Боб Бремнер: Тази вода има способността да повишава рН на течността в човешкия организъм от киселинен до алкален, и по мое дълбоко убеждение, най-голямата полза, която вие можете да допринесете за своя организъм – е да повишите рН. Оказва се, че да се измери нивото на рН в човек е много просто. Достатъчно е да се отиде в аптеката и да се купи лакмусова хартия. За да се провери рН на вашия организъм, вие откъсвате късче лакмусова хартия и я поставяте в устата, в същност, проверявайки рН на слюнката. Единственото, което е нужно да се съблюдава е, да се прави тази проверка, не по-рано, от 2 часа след хранене. Ако резултатите /от оцветяването/ показват /по определена скала/ повече от 7, това значи , че вие сте много, много здрави. Ако показва под 7, то вие не сте съвсем добре.
Доктор Карсон Пирс, авторът на книгата “Какво бих направил, ако у мен отново се появи рак”, изброява ред причини, които, по негово мнение, са източници за възникване на рака и една от тях е – дефицитът на калций. Друга причина е – ниското ниво на рН в човешкия организъм.
Много от това, което ние ядем и пием, е доста киселинно. Водата, която ние пием, особено на източното крайбрежие на Съединените Щати, е много киселинна. Когато живеех в Ричмънд, щат Вирджиния, там имаше дъждове кисели като оцет. И тогава, не биваше да се излиза от къщи, защото имаше опасност от киселинно изгаряне. Във връзка с това, организмът постоянно води битка с излишъка от киселина. Вие пиете безалкохолни напитки, но знаете ли вие, че те, най-често, имат рН от 2,2 до 2,5, което е твърде висока степен на киселинност и за неутрализацията на такава напитка, вие трябва да изпиете 35 чаши вода, която да има рН=10.
Организмът постоянно има необходимост от алкални резерви, за неутрализацията на голямото количество киселини, и резервът му е само един – костите. Калцият, намиращ се в костите. Затова тогава, когато ние се храним с киселинна по характер храна и пием такива напитки, ние постоянно изразходваме собствения си калций.

Радиоводещ: Какво имате предвид, като казвате киселинни напитки?

Боб Бремнер: Ето например, кока-кола, пепси-кола и други. Те всички са много киселинни.

Радиоводещ: А какво ще кажете по повод плодовите напитки?

Боб Бремнер: Плодовите напитки не са така страшни, между другото, вие можете да добавяте в тях коралов калций. Първо: той неутрализира част от киселинността, и второ: прави напитката по-вкусна. Но, това е мое лично мнение.

Радиоводещ: Хайде да се върнем на рака. Вие не можете да отидете в аптеката, болницата или където и да е още, и просто да попитате, моля, дайте ми някакво шишенце против рак. Какво може да се каже на човек, как да му се обясни това? Кажете ми, как вие го правите?

Боб Бремнер: Аз искам да се позова на книгата, за която вече ви говорих. Това е книгата на Карсон Пирс, където той посочва дефицитът на калция, като причина за рака №1, а ниското ниво на рН в организма, като фактор, задълбочаващ този проблем. По негово мнение, ако рН в организма е повече от 7,1, тогава рак няма да се образува в този организъм, а в случая, когато рН е повече от 7,4, тогава съществуващият тумор може да изчезне.
рН, на човешкия организъм, може да се регулира. Карсон Пирс разказва, в своята книга, за експериментът, който бил проведен преди много години от един учен, който взел сърце от малко пиленце и го поставил в солен разтвор, поддържайки рН на разтвора между 7,1 и 7,4. Той сменял водата всеки ден, поддържайки едно и също ниво на алкалност и сърцето биело, без да престава, в продължение на 28 дни, до тогава, докато на учения не му омръзнало да сменя водата всеки ден, и той просто прекратил този експеримент. Но, ако водата беше киселинна, по химичен състав, то всичко щеше да приключи много бързо.
Аз считам, че в течение на близките няколко години, проверката на рН ще стане първия резултат, който докторът ще проверява у своите пациенти.
Най-главното е, че няма по-просто нещо, да се провери това с помощта на късче лакмусова хартия. Ако не греша, необходимо е да се прави тази проверка, не по-рано, от 2 часа след хранене. И, ако при вас е ниско нивото на рН, то най-необходимото нещо, което вие можете да направите е, добрата, качествена вода. Ако вие искате да пиете вода, която да помага на вашето здраве, то на вас ви е нужна вода с ниска проводимост, т.е. съвсем алкална вода. рН на океанската вода се колебае в диапазона от 7,1 до 8,1. Това, очевидно,е най-здравословният показател на рН.
Много интересни проверки били проведени при китовете, и се оказало, че клетъчната структура при много стар кит,съвършено не се отличавала от клетъчната структура на кит в младенческа възраст. Предполага се, че това е свързано само с факта, че китовете живеят в много алкална среда. В същото време, при рН=6, рибите започват да умират в реките и при рН=3 – практически, живот не съществува. Има реки в Европа и на източното крайбрежие на Америка, където съвсем е изчезнал животът, след като водата е станала киселинна.
В нашия организъм има 75 трилиона клетки, които живеят в течност, намираща се в човешкия организъм, която много прилича на водата в река. Ако водата в реката стане прекалено киселинна, рибите умират. Нашият организъм може да се сравни с голям аквариум, където е необходимо да се поддържа водата свежа и алкална, защото, малките рибки т.е. малките клетки, трябва да живеят.

Радиоводещ: Знаете ли, вие, нещо за статията в “Ридърс Дайджест”, по повод на калция? /”Ридърс Дайджест” – е списание, издаващо се в огромен тираж, в 24 срани по света./

Боб Бремнер: Да, разбира се. Тази статия беше публикувана през април и нейното название беше – “Калций. Това е магически минерал”. В тази статия се говори за това, че такива болести, като високото кръвно, остеопорозата са свързани с дефицита на калций. Но, оказва се, че с дефицита на калций са свързани доста много болести. Именно, дефицитът на калций довежда до възникване на камъни в бъбреците, а не това, което ние сме слушали много пъти по ред. И така да се каже, много сложно е за всеки човек, да има излишък от калций, защото калцият е такъв минерал, който извънредно трудно се усвоява.

Радиоводещ: Чакайте, чакайте! Аз искам да се спра на този момент. Вие твърдите, че не трябва да се усвоява прекалено много калций. Аз съм слушал съвършено противоположното мнение. Че е необходимо, да бъдете много внимателни с количеството на това, което вие приемате…

Боб Бремнер: Калцият доста трудно се усвоява. За да може да бъде усвоен от човека, той трябва да премине в йонна форма. Т.е. за да бъде усвоен, организмът трябва да изработи твърде много стомашна киселина, за преобразуването на калция в йонна форма, понеже, той може да бъде усвоен от организма само в тази вид. Ето защо, калциевите хапчета, които се използват от много хора, така лошо се усвояват, а калция, който пристига при нас от кораловия калций, е вече в йонна форма и затова е готов за усвояване.
Ако калция се усвояваше лесно, то у нас не би имало никакъв проблем с остеопорозата, който проблем е приел характер на епидемия в нашата страна. При 30% от всички мъже, на повече от 60 години и при 30% от всички жени, на повече от 50 години, има остеопороза.
Още нещо е уникално за коралите от типа Санго, от които се получава кораловият калций, това е, че те практически имат такава структура, каквато е структурата на човешките кости. Именно затова, коралите от типа Санго, извънредно успешно се използват при операции по присаждане на кости, като техен заместител.
Сега, на мен би ми се искало да кажа, нещо по повод на кислорода. Извънредно важно е, да се поддържа високо ниво на кислорода, особено, когато се отнася за клетъчното ниво. Когато рН се повишава, кислорода става по-свободен, или достъпен за използване. Повишение на рН само с 0,15, води до увеличаване на кислорода, свободен за усвояване, с 65%. Можете да си представите, колко важно е това за спортистите от световна класа. Между впрочем, ние имаме такива спортисти, които отбелязаха забележително подобряване на своите резултати, във връзка с употребата на нашите продукти. Съвсем неотдавна, ние приехме за наш член един млад човек, който е треньор по физическа подготовка в университета на щат Флорида. Този университет има много силен футболен отбор, който започнал да употребява нашите продукти, така да се каже, треньорът видял резултатите, които те дават.
А сега, хайде да послушаме хората, които ще споделят своя опит в употребата на кораловия калций. Човекът, който сега ще говори, се казва Мат Снел. Мат Снел е професионален играч по американски футбол от времето на Джо Немет. Мат е играл за Ню Йорк Джетс.

Мат Снел: Аз играх футбол общо 18 години. Започнах в последния клас на училище, след това в колежа и 10 години като професионален играч. Бяха ми счупени капачките на коленете, на двата ми крака. Аз постоянно чувствах болка . Тя приличаше на тъпа болка от болен зъб и ставаше още по-мъчителна, при промяна на времето или промяна на атмосферното налягане. Аз се консултирах с много ортопеди и чувах от тях само следното: “Вече нищо не може да се направи. Вие имате деформирани коленни стави и в перспектива, ви е необходима операция по замяна на коленните стави”. Аз, естествено, не исках и да мисля за операция, но болката беше толкова силна, че аз бях готов да направя всичко, което е угодно, само да ми стане по-леко. Лекарите ми казаха само едно: че тепърва ще се уча да ходя.
Аз опитвах голямо количество различни продукти и веднъж, един мой приятел ми разказа за кораловия калций. Аз ви говоря, съвсем откровено, че например, след две седмици, отоците и възпаленията в коленете, започнаха да намаляват. До момента, когато аз започнах да пия вода с коралов калций, аз много трудно извеждах кучето си на разходка, така ме болеше. Аз не можех да бягам! Дори голф не можех да играя! Но, след няколко седмици употреба на вода с коралов калций аз забелязах, че болката намалява! Аз започнах да спя спокойно. Отначало, аз даже и не помислих, че това може да е свързано с кораловия калций. Помислих, че е започнал период на ремисия. В настоящия момент, когато са минали, вече примерно, 6 или 8 месеца, откакто аз употребявам коралов калций: нямам никакви отоци на коленете, възпалението премина и аз не само започнах да играя голф, а и започнах да тичам, и да се занимавам с джогинг. Аз се сдобих със спортен тренажор, за занимания, за които не съм могъл и да мечтая. Това е просто чудо.
Аз много пъти съм бил свидетел на разговори между играчи по футбол с примерно такова съдържание: “Аз мечтая, да завърша спортната си кариера и да не се осакатя, за да мога да си играя с моите деца.” /Отбележете, че става въпрос за американски футбол./ Моите деца пораснаха, но се оказа, че съществуват много неща в живота, които аз въобще не можех да правя по рано, а сега, след 6 или 8 месеца от началото на приемането на коралов калций, вече мога. Случвало се е, да изпадна в крайност, и да тренирам по-интензивно, отколкото е нужно. Тогава се появява една чувствителност, но единственото нещо, което аз предприемам, е да пусна пакетче с коралов калций, в нещо, което пия в този момент, било то вода, или вино, не е важно, и няколко часа след това, всичко минава, и аз мога да продължа своите тренировки.
На базата на моя личен опит, аз мога да кажа, какво изумително нещо е кораловият калций. И на мен ми се иска да го препоръчам на всеки човек, у когото има някакви травми, не е важно дали е професионален спортист или обикновен любител, играч на голф или любител на разходките. Всеки, който, иска да спортува каквото му е приятно, да опита от кораловия калций. Ще минат няколко седмици и вие ще видите, как той работи за вас.

Здравейте! Аз се казвам Рита Блек. Аз живея във Вирджиния Бийч, в щата Вирджиния. Аз, възможно е, да съм единствената в света 60-годишна жена, която има ревматоиден артрит, но не гълта болкоуспокоителни хапчета и има 99% подвижност. Моята история започна през пролетта на 1995 година, когато ми поставиха диагноза – ревматоиден артрит. Началото беше ужасно, но продължението беше по-страшно. Моята подвижност намаляваше все повече и повече. Отначалото бяха плещите, после колената, бедрата, глезените и накрая пръстите - станаха вместилище на ужасни болки.
Специалистът по ревматоиден артрит, към когото аз се обърнах, ми предписа обезболяващи хапчета. Аз приех две и почувствах, че това ще ме убие. Бях в ужасно състояние, съвършено не знаех какво да правя. За да се почеша по главата, аз трябваше да се наведа, като поставя главата си между коленете, и само в това положение, аз можех да протегна ръка към главата си. Не можех да повдигна ръка. Как се радвам сега, когато застана пред огледалото в банята и си повдигна ръката така, че ми се открива подмишницата. Години преди, да го направя, за мен беше непосилно.
Аз започнах да пия коралов калций и след три седмици започнах да усещам постепенно възвръщане на енергия. В този момент, аз почувствах, че ще мога да се боря. Продължих да пия коралов калций и се чувствах все по-добре и по-добре. После аз добавих активин ОПС-окси-ге-ник. Така аз нанесох втори удар на моята болест. След това, аз добавих асимилатор и омега 3/50. Сега, никой не може да повярва, че аз страдам от ревматоиден артрит. Но, на мен ужасно ми се иска да ви демонстрирам, какво може да прави бедната 60-годишна жена, страдаща от ревматоиден артрит. Готов ли сте? Вижте!

Аз се казвам Памела Мохамад. Продуктите, които аз употребявам се наричат коралов калций, омега 3/50 и асимилатор. За тези продукти ние узнахме благодарение на един близък приятел на мъжа ми. Преди няколко години аз претърпях сериозна автомобилна катастрофа, в която толкова пострадах, че бях на легло 6 месеца. Неотдавна аз започнах да изпитвам ужасна болка. Тя беше толкова силна, че след работа, аз трябваше да лежа, за да набера сили преди следващия работен ден. Болката се усилваше и аз отидох при хиропрактик /специалист по мануална терапия в Америка/. Първите три-четири седмици специалистът много интензивно ме лекува, като ми каза, че да ме приведе в ред, трябва да увеличи още повече времето, което отделя за мен и трябва да направи нашите срещи още по-чести. А аз и така се срещах с него три пъти седмично. В този момент се обади приятел на мъжа ми и ни покани на среща. Ние изведнъж започнахме да ползваме продуктите и след три седмици, моят доктор, преглеждайки ме, ми каза, че забелязва подобрение с 80%. Вместо това, вместо да увеличи обема на лечението, той го намали.
А съвсем неотдавна, аз получих учудващи известия за здравето на моята майка, която употребява коралов калций. Тя има диабет, болно сърце и бъбреци. Тя е на диализа. Аз започнах да й давам големи дози коралов калций и нейният доктор, който след последния много тежък сърдечен пристъп, считаше, че тя е за операция, беше поразен, защото не забелязал никакви проблеми със сърцето. И затова, неотдавна, прекратил всички лекарства за сърце, които употребяваше майка ми. Нейната захар се понижи до 114, което не е било от двадесет години, откакто боледува от диабет. Майка ми има още и артрит. Тя изведнъж направила леки упражнения, които не е правила две години. Тя може да се повдигне на крака. Тя може да се придвижва из къщи. Тя започна да готви! А лекарите не могат да разберат, какво става с нея! Това е истинско чудо – благодаря на RBC&CCL.

Аз съм треньор в училището Хоскин-Смит. Казвам се Жак Уайтхарст. Това е моят син, Амон Уайтхарст. Той е състезател от националния отбор на ВВС на САЩ, по лека атлетика. Сега той пробягва една миля за 3,8 мин. и отива за две седмици в Калифорния, на лагер сбор на олимпийския отбор на САЩ. Ние с него употребяваме ендуро-макс, надявайки се да достигнем такова ниво на подготвеност, за което никой не подозира. Но за сега аз няма да говоря за това, а ще разкажа за себе си.
Когато, жена ми и мъжът на сестра ми, ме поканиха на среща в RBC, аз с голямо неудоволствие се съгласих да отида. Аз въобще не исках, някой да се досети за моите проблеми. Работата е там, че аз съм играл баскетбол, и не исках, някой да разбере, че аз повече не мога дриблирам с топката. Че аз въобще не мога да я държа! Налага ми се да прекъсна договора си с училището Хоскин-Смит затова, че просто не мога да държа топка. Аз просто не знаех, какво да правя. И аз много искам да ви разкажа, за тази просто фантастична компания. Тя направи чудо с мен. Аз сега мога да се разхождам и да повдигам ръцете си. Аз мога вече бързо да дойда на училище. Аз още не мога да играя футбол, но кой знае? Голдерелиф, коралов калций, аз вярвам в тях.

Диктор: Сега, хайде да послушаме един от най-известните треньори по физическа подготовка в Америка, Дейв Ван Хелингер. Мистър Ван Хелингер е много уважавана персона в САЩ. През 1993 година той бе считан за треньор №1 в националната футболна лига. В продължение на 13 години той беше треньор по физическа подготовка на университетския отбор на щата Флорида, и в течение на 11 години, отборът печелеше купата на Съединените Щати, което е рекорд за лигата. Той сега тренира олимпийския национален отбор на Великобритания и националния на САЩ. Той също е персонален треньор на немския отбор, в неотдавна регистрираната Европейска футболна лига. Някога, той играеше в отбора на Атланта Фалконс. Дейв, също така, помогна за създаването на спортния център Дисней Уорлд и е член на организационния съвет на Християнските спортни игри, които ще се проведат в Нешвил.

Дейв Ван Хелингер: Благодаря. Много съм ви признателен за уважението, оказано ми днес. И много се радвам, на възможността, да изразя моите чувства, по повод продуктите, които ми помогнаха лично, и помагат на такова голямо количество хора. За пръв път, аз се запознах с продуктите тогава, когато имах възможността да видя моята кръв с помощта силен микроскоп. И когато аз видях, как, за 10 минути, се промени вида на кръвта ми, аз бях поразен.
Но главното е това, че три седмици по-късно, ми предстоеше операция на коляното. И когато ми направиха този експеримент с кръвта , аз взех две таблетки асимилатор, пих вода с коралов калций и след 15 минути почувствах, че усещането в коляното ми се промени. А аз постоянно имах ужасни болки в средната част на коляното. Аз се наведох, започнах да го щипя и не чувствах повече болка. Започнах да ходя напред-назад, опитвайки се да почувствам, какво е това. Коляното повече не ме болеше. Преди това, аз се прегледах в ортопедична клиника в Талахаси и след рентгена лекарите ми казаха: “Дейв, знаеш ли,че си за операция? Това може да бъде киста, или излишък на калций, който се натрупва, а може да бъде и начало на артрит”. Но след това, като започнах да пия асимилатор, 2 – сутрин, 2 – през деня, 2 – вечер и постоянно да пия вода с коралов калций, аз нямам повече този проблем. А минаха само 6 месеца от тогава!
Поразително, как се промени моят живот от този момент, когато започнах да употребявам продуктите, защото, аз обичам да бягам, да се занимавам с джогинг и разни други интересни неща, и от този момент аз от нищо не съм се отказал
На тази среща, когато ми проверяваха кръвта, заедно с мен беше моят най-добър кротърбек на САЩ от Пенсилвания. Той също видя, как се промени неговата кръв. А този младеж познава човешкия организъм най-добре от всички спортисти в Съединените Щати. Той много сериозно го е изучавал. И той, също беше потресен, не по-малко от мен, от това, което стана с кръвта за по-малко от 10 минути. Вие можете да бъдете уверени, че спортистите от щата Флорида, много скоро, ще поискат да опитат този продукт. И така, откакто ние спечелихме националния шампионат през 1993 година, и всички рекорди оттогава, в националната лига, сега ние сме много радостни, че има нещо, което съвършено реално може да ни помага.
Аз съм много радостен, че ми се даде възможност, да дам на моите момчета, нещо такова, с което ние непременно ще спечелим. И аз съм много радостен за това, че аз имам какво да кажа на хората, с които се срещам.
Това са – потресаващи продукти!
Корал Санго

0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика