http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html ФлексиКор и ИнфлаКор - двукомпонентна програма за защита на кости и стави | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

ФлексиКор и ИнфлаКор - двукомпонентна програма за защита на кости и стави


ФлексиКор и ИнфлаКор – двукомпонентна програма за защита на ставите. Това е балансирана комбинация от допълващи се един друг комплекси.

При артрит, артроза, остеопороза, остеохондроза, натъртвания, навяхвания, разтягания,  и травми.
 ФлексиКор и ИнфлаКор - двукомпонентна програма за защита на кости и стави

Инфлакор – ефективно средство на основа  на растителни екстракти за подобряване работата на опорно-двигателната система, намалява възпалителните процеси в костно-хрущялните и съединителните тъкани. Помага да се намали болковия синдром, мускулното напрежение и отоците. 

Флексикор – Укрепва костите и ставите, възпрепятства разрушаването на съединителната тъкан( костна и хрущялна), значително намалява болката и връща подвижността и лекотата на движенията.
Флексикор (FlexiCor)
Флексикор / FlexiCorФлексикор - балансирана комбинация от биологично активни вещества, които взаимно се допълват. Той укрепва костите и ставите, възпрепятства разрушаването на съединителната тъкан (костна и хрущялна), значително намалява болката и връща подвижността и лекотата на движенията, което го прави отлично средство за възстановяване на структурата и функциите на опорно-двигателния апарат.

Продуктът Флексикор помага при следните проблеми на опорно-двигателния апарат: артрити, артрози; остеопороза; остеохондроза; натъртвания, навяхвания, разтягания, травми.

Действие на активните съставки:

Глюкозамин
- строителен материал за изграждането и възстановяването на съединителната тъкан. Той е главната съставка на вътреставната течност, която намалява триенето и предпазва ставните повърхности от износване, защитава хрущялите от възпаление и разрушение и стимулира изработването на хондроитин, който укрепва костите и хрущялите. Глюкозаминът намалява значително повишената чувствителност и усещането за болка в ставите и гръбначния стълб, както при движение, така и в състояние на покой.

Хондроитин сулфат - основен структурен компонент на хрущялите, който има ключово значение в изграждането на ставите и ставните връзки. Той е важен също така и за поддържането на устойчивостта и еластичността на съдовите стени. Хондроитин сулфатът забавя процесите на извличане на калция от костите и ускорява тяхното възстановяване, спира дегенерацията на хрущялната тъкан, като деактивира някои специфични ензими, например интерлевкин-1, разрушаващи хрущялите. Освен това, хондроитинът помага за запазването на вътреставната течност, която намалява триенето на ставните повърхности и запазва здравината и целостта на ставата.

МСМ участва активно в изграждането на колагена и кератина, от които зависи еластичността и подвижността  на ставите. МСМ намалява възпалението и помага за възстановяването на гъвкавостта и пропускливостта на клетъчните мембрани, позволявайки на хранителните вещества  лесно да проникват в тъканите.

Витамин С взема участие в синтеза на колагена. Той действа съвместно с МСМ, като укрепва съдовите стени, подобрява структурата на кожата и костите, подпомага усвояването на глюкозамина, активира изработването на антитела и макрофаги, противодействайки на инфекциите, водещи до възпаление на ставите.

Манган -необходим е за синтеза на хондроитина, нормализира минералната обмяна и подобрява  усвояването на калция, като по този начин ускорява възстановяването на хрущялите.

Бамбук - природен източник на силиций, който е един от най-важните микроелементи, стимулиращи изработването на хондроитин и хиалуронова киселина. Бамбукът възстановява устойчивостта и еластичността на колагена и еластина, предпазвайки съединителната тъкан от увреждане.

Начин на приложение: 2 пъти по 2 капсули на след ядене

Код: 91803; Флексикор - 90 капс.;


ИнфлаКор (InflaCor)
 
ИнфлаКор / InflaCorИнфлаКор - ефективно средство за подобряване на функциите на опорно-двигателния апарат. Този продукт е създаден на базата на балансиран растителен комплекс от активни елементи, които предотвратяват разрушаването на костно - хрущялната и съединителната тъкан, намаляват възпалителния процес.

Хмелът съдържа комплекс от биоактивни вещества, необходими за възстановяване на мускулните тъкани: органични и фенолкарбонови киселини, флавоноиди, етерично масло и др. Тези вещества намаляват болките в мускулите и възпалението на мускулните тъкани.

Босвелията е ценна поради съдържащите се в нея ароматни смоли и комплекс от босвелиеви киселини, които имат противовъзпалителен ефект. Босвелиевите киселини блокират синтеза на левкотриени, които са едни от главните фактори за появата на възпаления в гръбначния стълб, ставите и околоставната тъкан. Киселините пречат и на проникването на левкоцитите в хрущяла и ставната течност и по този начин облегчават възпаленията и намаляват пораженията върху ставния хрущял.

Мастно – и водноразтворимите екстракти от розмарин са ценни заради съдържащите се в тях активни антиоксиданти. Основни биологично активни вещества на екстрактите от розмарин са много фенолни киселини (розмаринова, кафеена, карнозинова и др.), флавоноиди, танини, сапонини, терпени (карен, цинеол, борнеол, камфор, вербенон), тритерпенови киселини (олеанолова, карнозолова). Мастноразтворимия екстракт е богат на карнозинова киселина, водноразтворимият съдържа повече розмаринова киселина. Екстрактите от розмарин стимулират кръвноснабдяването и работата на мускулите, действат противовъзпалително, тонизиращо, антиоксидантно, болкоуспокояващо.

Шлемник байкалски, ангелика, андрографис, коприва, хризантема - те помагат за намаляване на възпалението, болковия синдром, мускулното напрежение и отоците в ставите. Действат общоукрепващо и тонизиращо при повишено натоварване на опорно - двигателния апарат.

Много от растенията в тази формула съдержат калций, който в съчетание витамин D3 помага за правилното хранене, а следователно и за здравината на костната тъкан.
 
Код: 91804; Инфлакор - 90 капс.

0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика