http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html ALIVE - ново поколение миещи и перилни препарати | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

ALIVE - ново поколение миещи и перилни препарати


Какво представляват чистотата и уютът? На този въпрос е сложно да се отговори, в съзнанието ни възникват различни асоциации. За едни това е чистият и гостоприемен дом, в който всяко нещо си знае мястото. Други не си представят уюта без задушевната приятелска атмосфера, мекото одеало и чашата ароматно кафе. За жителите на Страната на изгряващото слънце формулата за чистота може да се разшифрова така: редът в дома е = духовна чистота + позитивни емоции.

Разбира се, че всички обичат чистотата в дома. Но малко са онези, които с наслада ще мият прозорци, самоотвержено ще чистят тенджери и тигани или ще бършат прахта от мебелите. Всички ние си мечтаем по време на уморителното почистване, да се случи малко чудо – хаосът по-скоро да се превърне в ред. В живота обаче няма чудеса. Затова пък има средства, които ще помогнат на домакините да доближат мечтата си до реалността и да преобразят дома си.

Битовата химия на Alive™ - минимум усилия и време + 100%резултат, тъкмо това ценят съвременните взискателни домакини. Alive™ - още една марка на компанията Корал клуб. Това е ново поколение миещи и перилни препарати, които се открояват със своята универсалност, екологичност и максимална икономичност при прилагането им.
Изброените качества не са достатъчни за да се заеме достойно място в асортимента на компанията, която вече 15 години се асоциира с грижата за здравето, активността и дълголетието.Битовата химия на Alive™Продуктите за битова химия на Корал клуб внимателно се грижат за чистотата и реда в дома, щадят не само вещите, но и здравето на притежателите им. В колекцията Alive™ са намерили своето място последните технологии, които осигуряват максимална безопасност при използването на почистващи и перилни препарати за дома.

Това са препарати, създадени от самата природа за онези, които се грижат не само за днешния, но и за утрешния ден. За продуктите от колекцията Alive™ можем да използваме думите на дравноримския мислител Петроний: „Всичко най-добро в природата ни принадлежи.” Те вземат от природата всичко най-добро, което има и щедро го споделят с нас за поддържане на здравословната екологична обстановка тук, на земята. Във всеки продукт са запазени необходимите биоактивни вещества, които присъстват в растителната суровина и определят миещата способност на препаратите. Използваната в производството суровина се контролира много внимателно и се проверява преди пускане в производството. Самият производствен процес е екологичен и безопасен. Това са и най-новото енергоспестяващо оборудване, и иновационните технологии, и строгият контрол във всички етапи, и постоянната работа над усъвършенстването на производствените процеси и състава на продуктите.


Преимуществата на препаратите за дома Alive™:

1. Препарати на „зелената химия”. В състава им отсъстват опасни токсични вещества като минерални масла, борати, фосфати, фосфонати, изкуствени аромати и оцветители. В състава на Alive™ има само меки екологични повърхностно-активни вещества (ПАВ), органични киселини, основи, натурални ароматизатори от ефирни цитрусови масла и от други растения.

2. Имат отлични почистващи и измиващи свойства. Препаратите на Alive™ демонстрират висока ефективност при отстраняване на всякакви устойчиви замърсявания, включително мазнини и варовикови натрупвания.

3. Силно концентрирани средства. Цялата продукция на Alive™ е във вид на течни или гранулирани прахообрразни концентрати. При еднократно почистване на различни изделия, повърхности и при миене на съдове разходът на концентрата е много по-малък отколкото при обикновен почистващ гел, но действието е значително по-ефективно. Използването на такова средство е много по-икономично както на време така и на пари.

4. 100%-на биоразложимост на съставките. Всяка от растителните съставки на Alive™ почти на 100% се разлага на нетоксични органични съединения за максимално кратък срок. Така те са безопасни за здравето на потребителите и не вредят на околната среда.

5. Хипоалергенни. Средствата са разработени специално за хора, страдащи от алергия, астма и повишена чувствителност към химичните съставки в битовата химия. Не изсушават кожата на ръцете и не предизвикват дразнения.

6. Безопасни са за канализацията и септичните ями. В състава на всички средства от битовата химия на Alive™ отсъстват химически агресивни елементи, което ги прави безопасни както за канализацията, така и за самостоятелните септични системи на извънградските къщи и вили. Съвременните септици се основават, като правило, на работата на активни бактерии, които разлагат отпадъците, след което филтрираната вода се оттича в почвата. Тези бактерии са много чувствителни към агресивната среда. Хлорът, фосфатите, продуктите от преработката на нефт, синтетичните ароматизатори, парабените и каустика, попадайки в системата заедно с оттичащата се течност, унищожава активните бактерии, нарушавайки и разстройвайки работата на пречиствателното съоръжение.

7. Произведени са с помощта на най-новото оборудване, което се отличава със следните технически характеристики:
•Ясно и точно регулиран автоматизиран производствен процес с ниско енергопотребление;
•Ниско ниво на производствени отпадъци;
•Постоянен контрол за качеството на суровините и производствения процес;
•Прецизен микробиологичен и физико-химичен анализ на растителните суровини;
•Високо качество на опаковъчните материали, които осигуряват продължителното съхранение на стоките;
•Използване на преработени и преработваеми материали, което дава възможност да се поддържа чистотата на околната среда.
КОЛЕКЦИЯТА ОТ ПРЕПАРАТИ ЗА ДОМА Alive™ Е ПРЕДСТАВЕНА В ТРИ КАТЕГОРИИ:

Alive™ SURFACE CARE (Alive™ за повърхности)
Alive™ A Универсален почистващ препарат
Alive™ B Препарат за банята и тоалетната
Alive™ F Препарат за плочките и пода
Alive™ G Препарат за стъкло и огледални повърхности
Alive™ K Препарат за почистване на мазнините в кухнята

Alive™ LAUNDRY CARE (Alive™ за пране)
Alive™ Концентриран прах за пране на бели и цветни тъкани
Alive™ Концентриран течен препарат за пране
Alive™ Концентриран препарат за избелване и отстраняване на устойчиви замърсявания


Alive™ DISH CARE (Alive™ за съдове)
Alive™ D Хипоалергенен течен препарат за измиване на съдовеAlive™ SURFACE CARE (Alive™ за повърхности)

Alive™ SURFACE CARE (Alive™ за повърхности) Alive™ SURFACE CARE (Alive™ за повърхности)

Alive™ A Универсален почистващ препарат


Alive™ A Универсален почистващ препарат
•100% природни съставки;
•100% биоразложимост;
•Антистатичен ефект;
•ПАВ с растителен произход от зърно, рапица, кокосов орех, цвекло;
•Приятен цитрусов аромат;
•Отсъсвие на продукти от нефтопреработка и синтетични химични добавки;
•Сертификат в съответствие с изискванията на ECOCERT Green Life
 

Състав Нейонни ПАВ 10-15%, анионни ПАВ < 5%,
Естествен ароматизатор (цитрал, лимонен) < 5%,
Консервант (сорбинова киселина) < 1%.

Тип повърхност Стомана, неръждаема стомана, стъкло, алуминий, пластмаса, ламинат, дърво, кожа, хром.
Област за употреба За измиване и обезмазняване на различни повърхности в дома, на вилата и автомобила.
Видове замърсявания Прах, мазнина, напластявания от прах и замърсяване.
Начин на използване • Разредете 100 мл. от препарата с 400 мл. чиста вода във флакон с пулверизатор;
• Напръскайте повърхността, разнесете с гъба или кърпа без власинки, оставете да изсъхне;
• При упорити петна нанесете върху петното, изчакайте няколко минути, докато препаратът попие добре, след това почистете с чиста гъба;
• Не е необходимо да отмивате препарата, с изключение на повърхностите, които са в контакт с хранителни продукти (в този случай измийте с вода).
Обем 500 мл


Alive™ B Препарат за банята и тоалетната

Alive™ B Препарат за банята и тоалетнатаДнес на пазара за санитарна техника освен традиционните чугунени и метални вани се появиха и нови видове, например, от керамика или от изкуствен камък. Независимо от техническите им характеристики, производителите не препоръчват почистване с твърди абразивни средства или такива гъби.

Затова почистващото средство за банята и тоалетната Alive™ е съвсем навременно и ще бъде полезно за всички домакини! В състава му са включени специално подбрани компоненти с мек почистващ ефект. Те почистват качествено всякакви повърхности, без да ги увреждат и да оставят следи.
•100% природни съставки;
•100% биоразложимост;
•ПАВ с растителен произход от зърно, рапица, кокосов орех или цвекло;
•Освежаващ ментово-лимонов аромат;
•Отсъствие на парабени, триклозан, спирт, етилендиаминтетраоцетна киселина (ЕДТО);
•Сертификат в съответствие с изискванията на ECOCERT Green Life.

Състав Органични киселини < 30%, найонни ПАВ < 5%, естествен ароматизатор (ментово масло, лимомен)
< 1%
Тип повърхност Метал, пластмаса, керамика, металокерамика, стъклокерамика, емайл, фаянс
Област на употреба За почистване на керамични и винилови настилки, душ кабини, вани, смесители, душ слушалки, мивки, тоалетни чинии, бидета, пласмасови, стъклени и други повърхности
Видове замърсявания Варовикови натрупвания, замърсявания
Начин на употреба · Разредете 100 мл. от препарата с 400 мл. чиста вода във флакон с пулверизатор;
· Напръскайте замърсената повърхност;
· В случай на необходимост използвайте четка;
· При упорити замърсявания и наслоявания нанесете препарата върху повърхността, оставете няколко минути, след което почистете с влажна гъба или салфетка;
· Не е необходимо да отмивате препарата.
Обем 500 мл


Alive ™ F Препарат за плочки и подови покрития

Alive ™ F Препарат за плочки и подови покрития
Препаратът за плочки и подови покрития Alive™ F не оставя върху повърхностите никакви следи и не изисква допълнително отмиване.
•Нежна грижа за подовото покритие;
•Продължителен антистатичен ефект;
•100% природни съставки;
•100% биоразложимост
•ПАВ с растителен произход от зърно, рапица, кокосов орех, цвекло
•Освежаващ цитрусов аромат;
•Отсъствие на продукти от нефтопреработка, синтетични химични добавки;
•Сертификат в съответствие с изискванията на ECOCERT Green Life.
Състав Нейонни ПАВ < 5%, анионни ПАВ < 5%, натурален ароматизатор (цитрал) < 1%, консервант (сорбинова киселина) < 0,1%
Тип повърхност Всякакви видове подово покритие и плочки
Област на употреба За почистване на всякакви видове подови покрития и плочки. Подходящ за ръчно и автоматично почистване
Видове замърсявания Прах, замърсявания, мазнини, масло, различни петна
Начин на употреба · В зависимост от степента на замърсяване разредете 5-10 мл. в 1 л. вода;
· Нанесете върху замърсената повърхност (при необходимост може да се използва четка);
· В случай на необходимост използвайте четка;
· Не е необходимо да отмивате препарата;
· Може да се използва топла вода (макс. 50˚С);
· Не използвайте за повърхности, които са в контакт с хранителни продукти и питейна вода.
Обем 500 мл

Alive ™ G Препарат за стъкло и огледални повърхности

Alive ™ G Препарат за стъкло и огледални повърхностиAlive™ G не само отстранява мръсните петна, мазнини и други замърсявания върху стъклата и стъклените повърхности, но и действа антистатично. Повърхностите дълго време остават кристално чисти.
•100% природни съставки;
•100% биоразложимост;
•ПАВ с растителен произход от зърно, рапица, кокосов орех или цвекло;
•Приятен аромат на лайка;
•Отсъствие на продукти от преработка на нефт и синтетични химични добавки;
•Сертификат в съответствие с изискванията на ECOCERT Green Life.
Състав Нейонни ПАВ < 5%, етилов спирт < 5%, лимонова киселина < 5%, естествен ароматизатор (масло от лайка) < 1%.
Тип повърхност Прозорци, огледала, витрини, предните стъкла на автомобилите, монитори на телевизори и компютри, мобилни устройства, кристал, поликарбонат, акрилно стъкло и др.
Област на употреба За измиване, придаване на блясък и антистатични свойства на всякакви стъклени повърхности
Видове замърсявания Замърсявания, мазнини, следи от насекоми и други
Начин на използване · Разредете 100 мл. от препарата с 400 мл. чиста вода във флакон с пулверизатор;
· Нанесете равномерно върху замърсената повърхност с помощта на пулверизатор, отстранете течността с кърпа ( или прибор за стъкло)
· За отстраняване на мазни петна изтривайте с кръгови движения
· Не е необходимо да отмивате, с изключение на повърхностите, които са в контакт с хранителни продукти и питейна вода.
Обем 500 мл


Alive™ K Препарат за почистване на мазнините в кухнята

Alive™ K Препарат за почистване на мазнините в кухнятаСтарите петна и замърсявания изискват време и физически усилия, а и не е така лесно да се справим с тях. Липсата на време винаги е проблем, а също и намирането на препарат, който ще помогне да почистим „закалените” петна. Много от нас са сигурни, че с такива петна могат да се справят само абразивни средства. Не ги използваме, защото на кой му се иска да надраска повърхността на печката или кухненския шкаф?

Alive™ К е експресно средство с двойно действие. Ефективно се справя със старите мазнини и замърсявания , също така грижливо пази повърхностите, без да оставя следи от драскотини, възстановява първоначалния им блясък. Всичко това е благодарение на екологичните растителни ПАВ и други безопасни съставки на Alive™ К.
•100% природни съставки;
•100% биоразложимост;
•ПАВ с растителен произход от зърно, рапица, кокосов орех или цвекло;
•Приятен цитрусов аромат;
•Отсъствие на продукти от преработка на нефт и синтетични химични добавки;
•Сертификат в съответствие с изискванията на ECOCERT Green Life.

Състав Нейонни ПАВ < 5%, анионни ПАВ < 5%, поликарбоксилат
< 5%, натриев хидроксид < 1%, естествен ароматизатор (лимонен) < 1%.
Тип повърхност Всякакви кухненски повърхности (неръждаема стомана, стъкло, стъклокерамика, алуминий, пластмаса, хром)
Област на употреба За почистване и обезмасляване на различни повърхности в кухнята, с изключение на съдовете.
Видове замърсявания Органични, маслени, протеинови замърсявания, загар, мазнини с животински и растителен произход
Начин на използване · Разредете 100 мл. от препарата с 400 мл. чиста вода във флакон с пулверизатор;
· Напръскайте равномерно замърсената повърхност, изтрийте с гъба или кърпа без власинки, оставете да изсъхне;
· При упорити петна нанесете върху петното, изчакайте няколко минути до попиване на препарата, след това почистете с чиста гъба;
· Не е необходимо да отмивате, с изключение на повърхностите, които са в контакт с хранителни продукти
Обем 500 мл.

Alive™ LAUNDRY CARE ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ

Alive™ LAUNDRY CARE ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ

•Силно концентрирани препарати, икономични при използване;
•Съдържат само зеолити, максимално щадящи ПАВ, ензими, активен кислород;
•Не съдържат фосфати, фосфонати, оптически избелващи и съдържащи хлор вещества;
•Не съдържат оцветители и изпарители;
•Подходящи са за всякакъв тип тъкани и цветове (с изключение на коприна и вълна);
•Не разрушават структурата на тъканите (както естествените така и изкуствените);
•Запазват първоначалния ярък цвят на тъканите;
•Действат активно във всички температурни режими (от 30˚ до 90˚ С);
•Подходящи са за ръчно и машинно пране;
•Безопасни за детско бельо;
•Хипоалергенни;
•Не предизвикват дразнения по кожата;
•Безопасни за септичните системи.

Alive™ Концентриран прах за пране на бели и цветни тъкани

Alive™ Концентриран прах за пране на бели и цветни тъканиСпециалистите от текстилната промишленост делят петната на няколко групи: мазни, протеинови, нишестени, оцветени. Повечето от петната са многослойни, сложни по състав. На пазара са представени голям брой препарати, които са насочени към решаване на един проблем или са предназначени за определен тип тъкани.

При използване на повечето препарати са пране петната частично се запазват върху бельото, но и цветовете значително губят от яркостта си. Бельото не може да запази предишния си вид. Но прахта за пране Alive нарушава стереотипите, нали в основата и са използвани съставки, които да запазят цвета, да отстранят упоритите петна чрез революционни компоненти. Това разбира се са натриевия перкарбонат, зеолитите, меките и екологични ПАВ, ензимите и ресорбентите. 
 
Състав Натриев перкарбонат < 40%, натриев хидрокарбонат 15-30%,
Зеолити 15-30%, анионни 5-15% и нейонии 5-15% ПАВ, натриев сулфат 5-10%, натрием метасиликат < 4%, ензими (алфа-амилаза, протеаза), силицив двуокис < 3%, ресорбент (карбоксиметил целулоза КБЦ) < 3%
Тип повърхност Всякакви видове тъкани, освен коприна и вълна
Област на употреба Облекло и текстил: памучни, изкуствени и смесени тъкани, бяло и цветно бельо
Видове замърсявания Петна от масла, мазнина, пот, мръсотия, нишесте, трева, протеини (мляко, сладолед, яйца, кръв) и оцветени петна (кафе, чай, какао, зеленчуци и плодове, вино и др.)
Начин на използване Машинно пране (средно замърсено):
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: ½ мерителна лъжица (25 гр)
Машинно пране (силно замърсено):
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: 1 мерителна лъжица (50 гр)
Машинно пране ( с накисване ):
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: ½ мерителна лъжица (25 гр)
Ръчно пране:
Количество на прането 1 -2 кг.;
Дозировка на препарата: ¼ мерителна лъжица (12,5 гр)
Пране на упорити и стари петна:
Дозировка: ½ мерителна лъжица от препарата за избелване Alive + 1 мерителна лъжица препарат за пране Alive.
Обем 907 гр.

Alive™ Концентриран течен препарат за пране

Alive™ Концентриран течен препарат за пранеСъстав Вода, анионни 15-30% и нейонии < 5% ПАВ, ресорбент (КБЦ)<3%, ензими (алфа-амилаза, протеаза, липаза)<2%, натриев хидроксид < 1,4%, антипенител< 0,6%, консервант<1%
Тип повърхност Всякакви видове тъкани, освен коприна и вълна
Област на употреба Облекло и текстил: памучни, изкуствени и смесени тъкани, бяло и цветно бельо
Видове замърсявания Петна от масла, мазнина, пот, мръсотия, нишесте, трева, протеини (мляко, сладолед, яйца, кръв) и оцветени петна (кафе, чай, какао, зеленчуци и плодове, вино и др.)
Начин на използване
Машинно пране (средно замърсено):
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: ½ капачка (30 гр)
Машинно пране (силно замърсено):
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: 1 мерителна лъжица (50 гр)
Машинно пране ( с накисване ):
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: 1 капачка (60 мл) и 1 мерителна лъжица (65 гр.) препарат за избелване и отстраняване на трайни замърсявания Alive.
Ръчно пране (средно замърсяване):
Количество на прането 1 -2 кг.;
Дозировка на препарата: ½ капачка (30 мл.) на 4 л. вода.
Обем
946 мл.

Alive™ Концентриран препарат за избелване и отстраняване на устойчиви замърсявания

Alive™ Концентриран препарат за избелване и отстраняване на устойчиви замърсявания
Състав Натриев перкарбонат < 80%, калцинирана сода 15-30%
Тип повърхност Всякакви видове тъкани, освен коприна и вълна
Област на употреба Облекло и текстил: памучни, изкуствени и смесени тъкани, бяло и цветно бельо
Видове замърсявания Петна от масла, мазнина, пот, мръсотия, нишесте, трева, протеини (мляко, сладолед, яйца, кръв) и оцветени петна (кафе, чай, какао, зеленчуци и плодове, вино и др.)
Начин на използване Стандартно машинно пране:
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: ½ мерителна лъжица (32,5 гр)
Машинно или ръчно пране (средно замърсено):
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: 1 мерителна лъжица (65 гр)
Машинно или ръчно пране (силно замърсено):
Количество на прането 4-5 кг.;
Дозировка на препарата: 2 мерителни лъжици (130 гр.)
Предварително накисване (силно замърсено) 1-8 часа:
Дозировка: 1 мерителна лъжица (65 г.) на 4 л. гореща вода.
Почистване на килими (ръчно или с прахосмукачка):
Дозировка: ½ мерителна лъжица (32,5 гр.) на 1 л. вода.
Почистване и обезмирисяване на контейнери за отпадъци, подноси за храна на животни:
Дозировка: 2 мерителни лъжици избелващ препарат на 4 л. вода.
Обем 1130 мл.

Alive™ DISH CARE ПРЕПАРАТИ ЗА СЪДОВЕ
Alive™ D Хипоалергенна течност за измиване на съдове

Alive™ D Хипоалергенна течност за измиване на съдове
За хората, които имат силна алергична реакция към синтетичните парфюми, този препарат „без аромат” е истинско откритие! Alive D е хипоалергенна течност, разработена именно за алергици. Не съдържа аромати, оцветители, които провокират алергични раздразнения или астма.
За да се подсили миещия ефект на Alive D, преди миене на съдовете затворете канала на мивката, напълнене я с гореща вода, накиснете мръсните съдове за около 5 минути, след което изтрийте с гъба. Засъхналите хранителни остатъци и ще се почистят лесно.
•Превъзходен почистващ ефект (ефективно отстранява мазнини, замърсявания и засъхнали хранителни остатъци);
•Отсъствие на парфюми, фосфати, нефтени разтворители, хлор, оцветители и други съставки, които дразнят дихателната система или кожата;
•Концентриран препарат, икономичен при използване;
•Нежно въздействие върху ръцете (не изсушава кожата).
 
Състав Анионни ПАВ на растителна основа 15-25%, амфотерни ПАВ 15-20%, глицерин 1-3%, пропиленгликол 1-2%, натриев хлорид 0-2%, бензизотиазолин (БИТ) 0,01-0,04%
Тип повърхност Порцелан, фаянс, стъкло, керамика, чугун, пластмаса, силикон, неръждаема стомана, хром, емайл
Област на употреба За отстранеяване на мазни замърсявания от всякакъв вид съдове
Видове замърсявания Мазнини, мръсотия, остатъци от храна, следи от кафе, чай, вино
Начин на използване · Да се нанесе неголямо количество от течността върху гъба за съдове;
· Измийте съдовете и изплакнете с вода;
· За отстраняване на мазнини и засъхнала храна добавете от препарата в мивката, пълна с гореща вода, оставете съдовете за няколко минути,след което изплакнете с вода.
Обем 946 мл.


РЕЧНИК ПО БИТОВА ХИМИЯ НА Alive™

Антиресорбенти – вещества (карбоксиметил целулоза или КМЦ), които задържат замърсяванията в раствора и не им позволяват отново да попият в тъканта.
Бикарбонат или натриев хидрокарбонат – калцинираната сода отлично сапунисва мазните петна, лесно ги разтваря във водата, понижава твърдоста на водата и подсилва действието на другите активни съставки.

Натриев хидроксид (сода каустик, каустик, NaOH) - е най-разпространената основа, която се използва при производството на хранителни, миещи и перални средства. В битовата химия се използва за сапунисване на мазнините.

Силициев двуокис (антислепващ ефект) – вещество, предназначено да предотврати слепването на частиците (или да станат на бучки) от праха за пране, запазва прахообразността му и увеличава срока за годност.

Натриев метасиликат – структурообразовател. Има същата функция както и натриевия бикарбонат, също пречи на слепването и образуването на бучки, защитава стените на пералната машина от корозия.

Естествени ароматизатори – създадени са на основата на растителни ефирни масла. Особеността им се състои в това, че те не само привличат купувачите със свежия си аромат, но и с това, че са ценни биоактивни компоненти, които, за разлика от изкуствените парфюми, при контакт с кожата не предизвикват алергии, лющене и дразнения.
Органични киселини – органични разтворители, които помагат за по-доброто отстраняване от всякакви повърхности на остатъци от масло и мазнини.

ПАВ – повърхностно активни вещества, които са активни съставки във всички видове почистващи и перилни препарати. В перилните препарати има около 20% ПАВ, а в течните съдържанието на ПАВ може да се повиши до 50%. Основната задача на ПАВ е да осигури накисването на замърсената тъкан с препарат и да разгради връзката между замърсяването и тъканта. Втората задача на ПАВ е да задържи отделените частички от замърсяването в разтвора, да не им позволи повторно да се съединят с тъканта. Ефективността от действието на ПАВ се увеличава с повижаване на температурата, т.е. прането на 60˚С е по-резултатно отколкото при 40˚С. Сред всички видове ПАВ анионните и нейонните имат меко и по-малко дразнещо въздействие върху кожата, омекотяват тъканите, придават антистатични свойства на различните повърхности и тъкани.


Натриев перкарбонат – биоактивно вещество, което се използва за избелване и почистване на всякакви петна. При разлагане на натриевия перкарбонат се отделят продукти, които не предизвикват замърсяване на околната среда, например активен кислород.

Поликарбоксилати – органични, водоразтворими съединения (полимери). В препаратите на битовата химия те имат две функции: а) да предотвратят пренасянето на оцветители от цветните тъкани върху останалите; б) да задържат в разтвора разградените замърсявания и да не им позволят повторно отлагане върху тъканите.

Натриев сулфат – неорганично съединение. Използва се често в прахообразните и течни миещи средства като безопасен пълнител.

Натриевият хлорид - е известен под названието готварска сол, в която той е основен компонент. Използва се в праховете за пране и миещи препарати като разредител.

Зеолити – природни материали. Към днешния ден са най-добрата алтернатива на фосфатите. Зеолитите контактуват много тясно с различни видове ПАВ, увеличавайки активността им в „мека” вода. Проникват дълбоко в тъканите, внимателно отстранявайки всякакви замърсявания: петна от мазнини, бои, вино, кафе и други. Основите или силикатите - повишават алкалното ниво на миещия препарат, усилват ефективността на отстраняване на мазнини, за сметка на осапуняването и почистващите свойства на ПАВ. Най-разпространен е натриевият силикат.

Ензимите - са ферменти, използвани в битовата химия за отстраняване на органични замърсявания. Като правило в състава на перилните препарати влиза комбинация от ензими, които взаимно усилват действието си. Най-разпространени са 5 групи ензими. Алкалните протеази разграждат протеиновите замърсявания (мляко, яйца, сладолед, кръв и др.), амилазите – нишестените, а липазите – мазнините. Целулазите освежават цвета и предотвратяват образуването на топчета, кератиназите помагат за отстраняването на остатъци от твърд протеин. Голяма част от ензимите са ефективни при температура 40-60˚С, макар че в последно време се появиха термоустойчиви ензими, които издържат на температура до 80˚С.

Код
Название
Тегло,
обем

Alive ™ Laundry care

81102
Alive Концентриран течен препарат за пране
946 ml
81101
Alive Концентриран препарат за избелване и отстраняване на устойчиви замърсявания
1130 гр.
81103
Alive Концентриран прах за пране на бели и цветни тъкани
907 гр.

Alive ™Surface care

81201
Alive A Универсален почистващ препарат
500 ml
81202
Alive B Препарат за банята и тоалетната
500 ml
81204
Alive G Препарат за стъкло и огледални повърхности
500 ml
81203
Alive F Препарат за плочки и подови покрития
500 ml
81205
Alive K Препарат за почистване на мазнините в кухнята
500 ml

Alive ™Dish care

81301
Alive D Хипоалергенна течност за измиване на съдове
946 ml
81210
Alive Колекция препарати за повърхности (Alive A, B, G, F, K)

81400
Alive флакон с пулверизатор
От м. Юли 2014 г. тези продукти вече са пуснати за продажба в българския офис на Корал Клуб.0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика