http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Витамин Е / Vitamin E | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Витамин Е / Vitamin E


Витамин Е / Vitamin EВитамин Е / Vitamin E

Код: 45960

Форма на отпускане: 90 капсули

Състав: Витамин Е - 25,50 мг ( D-алфа токоферол - 20,68 мг, D-алфа токоферол сукцинат - 18,54 мг, D-алфа токоферол ацетат - 14,26 мг ), допълнителни вещества.Употребата на продукта Витамин Е поддържа жизнената дейност на редица важни за организма сиситеми (сърдечно - съдова, репродуктивна, имунна) и го предпазва от развитието на сериозни заболявания, свързани с дефицит на този витамин.

В качеството си на антиоксидант витамин Е възпрепятства процесите на прекисно окисление на липидите, които водят до увреждане на клетъчните мембрани. Благодарение на способността си да неутрализира свободните радикали, той защитава и другите мастноразтворими витамини от разрушителното действие на кислородния радикал и така подобрява тяхното използване от организма.

Основната роля на този витамин е да подпомага клетъчното дишане, като същевременно предпазва тъканите от пренасищане с кислород и повишава тяхната издръжливост. Затова спортистите и хората, водещи активен начин на живот, трябва да се погрижат да попълването на запасите от витамин Е в организма.

Витамин Е предпазва еритроцитите от разрушаване, а капилярите – от повишаване на тяхната проницаемост и намаляване на гъвкавостта им. Той възпрепятства образуването на тромби, участва в синтеза на хемоглобина и белтъците, подпомага клетъчното делене и развитието на плацентата.

Витамин Е помага за образуването на хормона гонадотропин, който отговаря за образуването на половите хормони и съответно – на сперматозоидите или яйцеклетките в човешкия организъм. Така той участва в работата на важни жлези с вътрешна секреция, възпрепятства развитието на атеросклероза и дегенеративно - дистрофически изменения в сърдечния мускул и скелетната мускулатура, подобрява храненето и съкратителната способност на миокарда.

Витамин Е играе важна роля в обмяната на селена, който също е антиоксидант и осигурява защитата на клетките от разрушаващото действие на свободните радикали.

Този витамин е наречен «витамин на младостта», тъй като забавя процесите на стареене, предпазва от появата на старческа пигментация и е необходим за формирането на колагена и еластина, които възстановяват епидермиса.
Освен това, витамин Е регулира водния баланс на повърхностния слой на кожата и я защитава от изсъхване.

Употребата на продукта «Витамин Е» е полезно за:

• профилактика на атеросклерозата и сърдечно - съдовите заболявания;
• поддържането на функциите на половите жлези;
• укрепването на имунната система;
• профилактика на дегенеративните изменения в ставите и опорно - двигателния апарат;
• подобряване на състоянието на кожата.


0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика