http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Корал Карнитин – за допълнителна енергия, за мускулна маса, разгражда излишни мазнини | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Корал Карнитин – за допълнителна енергия, за мускулна маса, разгражда излишни мазнини

 Код: 91890

Название: Корал Карнитин - 180  капсули.

Съдържание (в 1 капс.):  Ацетил Л-Карнитин 400 мг


Приложение: Продуктът «Корал Карнитин» се препоръчва за поддържане на устойчиво ниво на енергия и добра съпротивляемост на организма. Помага за подобряване на интелектуалните и физическите показатели. Стимулира изгарянето на мазнините.
Продуктът е ефективен при намаляване на интелектуалните способности и паметта в средна и напреднала възраст.

Укрепва имунната система: ускорява фагоцитозата на макрофагите и повишава антибактериалната активност на лимфоцитите.

Стимулира разграждането на подкожната мазнина и намалява нивото на холестерол в кръвта. Обикновено се препоръчва в комбинация с разтоварващи диети и аеробни натоварвания.

Прием: възрастни по 1 капсула 2 пъти на ден по време на хранене.

Продължителност на приема: 1 месец. При необходимост може да се повтори приема.
 


Л-карнитин е доста популярно съединение, особено в света на бодибилдинга и отслабването. Той се използва в много добавки за намаляване на телесното тегло, тъй като притежава една много важна способност – умее да транспортира мазнините през клетъчната мембрана, която всъщност е труднопропусклива. След това, л-карнитина “довежда“ мазнините до митохондриите, където те се изгарят за енергия. Повечето хора са чували за л-карнитина, единствено като средство спомагащо редуцирането на мазнините, но той има и други не по – малко важни свойства.

1. Л-карнитин като витамин и антиоксидант
Л-карнитинът е витаминоподобно   съединение, което се  синтезира от аминокиселината лизин. Това всъщност е термин за описване на  три съставки: L-карнитин, пропионил-L-карнитин и ацетил-L-карнитин. L-карнитинът е най-широко проучената  и най-евтината форма на карнитин. За него се знае че е антиоксидант, който може да предпази тялото от свободните радикали.

2. Спомага растежа и развитието
Карнитина се  намира  предимно в костите и сърдечния мускул,и  е важен за  производството на енергия. Повечето хора  произвеждат  достатъчно карнитин самостоятелно, но някои хора, като недоносени деца, не могат  да произвеждат  достатъчно и се нуждаят от добавки. При преждевременно родените  бебета допълването с  L-карнитин  подпомага техния растеж и развитие. Вие можете да си осигурите  най-високите нива на карнитин, от месото и млечните продукти. Това означава, че соевите продукт, освен ако не са допълнително обогатени с л-карнитин, не го съдържат. 

3. Л-карнитин подпомага сърцето
Много болести се повлияват добре  от допълнителния прием на л-карнитин. Най-широко изследвани са болест на сърцето, болестта  Алцхаймер,  и бъбречните  заболявания. Редица изследвания показват също, че карнитинът може да помогне за подобряване на физическата активност. На  сърцето, л-карнитина  помага чрез понижаване на триглицеридите и лошия холестерол,  и чрез повишаване на добрия холестерол. Той също така помага на кръвта да тече по-свободно, което е от полза за   хората със съдови заболявания. А тези, които са прекарали инфаркт, приемайки л-карнитин  се възстановят по-бързо. Освен това, той  и подобрява функцията на сърцето при хора със  сърдечна недостатъчност. 

4. Л-карнитин подобрява паметта
Хората с болестта на Алцхаймер и свързани с възрастта проблеми с паметта, могат да се повлияят добре от приема на л-карнитин. Причината за това е, че той подобрява притока на кръв към мозъка. 

5. Л-карнитин подобрява тренировките
Вашите скелетни  мускули се нуждаят от постоянна доставка на карнитин, за да се превърнат  мазнините в енергия. Поради тази причина, много спортисти приемат добавки с л-карнитин – за да подобрят своето представяне. Проучванията показват, че здравите спортисти  които вземат карнитин, подобряват  сърдечната  си функция, и по – бързо възвръщат  пулса си  до нормалната му  честота  след тренировката.

Кои храни съдържат L-карнитин в най-голямо количество?

L-Карнитин има най-много в червеното месо, в малки количества се среща в млечните продукти, а в още по-малки - в плодовете и зеленчуците.

Корал Карнитин / Coral CarnitineМесото съдържа значително количество L-карнитин, като в говеждо и свинско месо се съдържат най-високи стойности. В 100 гр говеждо месо се съдържа между 80 и 81 мг L-Carnitine, а 100 гр свинско съдържа между 20 и 24 мг. Риба и пиле не могат да се сравняват, тъй като рибата съдържа само 5 мг в  100 гр и пилешкото съдържащо 3 мг в 100 гр.
L-carnitine в млечни продукти
Млечните продукти също са посочени като източник на L-Carnitine, но сумите, които те съдържат, не са дори близо до тези на месните продукти. Една чаша пълномаслено мляко съдържа 8 мг, 1 / 2 чаша сладолед съдържа 3 мг, и 30 гр сирене, съдържа 1 мг.

Други източници
Има и други хранителни източници на L-Carnitine, въпреки че тези източници съдържат малки количества. Източниците са фъстъчено масло, авокадо, аспержи и продукти от пшеница. Докато те са ниски в съдържанието си на L-Carnitine е важно те да се прибавят към диетата, защото съдържат други жизненоважни витамини като Vitamin C и хранителни вещества.
 
Нутролозите отчитат, че средната стойност на карнитин от храната е около 100 до 300 мг при хора, които хапват месо. Поради факта, че веганите не ядат животински продукти, те имат дефицит на този метаболит.

Суплементацията на карнитин може да варира в малки дози от 50мг до прием на над 2 грама за ден.

Изследвания доказват, че приемайки 500 мг на ден е достатъчно да се увеличат нивата на карнитин в тялото. По-високи количества от това често се използват и с терапевтични цели.
Корал Карнитин / Coral Carnitine
 
 

0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика