http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Хлорела / Chlorella | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Хлорела / Chlorella

Корал Хлорелла / Coral Chlorella
Корал Хлорелла / Coral Chlorella

Код: 91809

Форма на отпускане: 180 таблетки

Състав:
Хлорела (Chlorella Pyrenoidosa)... 500 мг
допълнителни вещества



Натурален протеинов продукт на базата на микроводорасли хлорела, който помага за компенсиране на дефицита на хранителни вещества и витамини, детоксикация на организма, подобряване на храносмилането и повишаване на имунитета. За профилактика на дисбактериоза, заболявания на стомашно – чревния тракт, анемии, препоръчва се като общоукрепваща, витаминна, тонизираща хранителна добавка.  Препоръчва се за хора с влошено здраве, възрастни хора, жители на големи промишлени градове, работещи във вредни производства, пушачи, хора, злоупотребяващи с алкохол.
spirulina-chlorella_968
Хлорела /ChlorellaСигурно сте чували за водораслите….не онези досадните, които се увиват около краката Ви докато се къпете в морето, а за водораслите, които се смятат за супер храна. Точно такова водорасло, с ценни лечебни качества е  Хлорела /Chlorella/. Тя е зелено сладководно водорасло, което се развива в условия на много слънце, чиста природа и вода в изобилие.
От години Хлорелата е обект на многобройни научни изследвания като едно от най-ефективните природни лечебни средства, най-вече за детоксикация от тежки метали.

Хлорела се отличава   с най-високата концентрация на хлорофил, откривана досега в един организъм. Ако не знаете, хлорофилът е едно много важно вещество, което е природния аналог на хемоглобина. Хлорофилът спомага за пречистващото действие на това водорасло, както и за неговия антираков и кръвотворен ефект. Количеството на съдържащата се целулоза в хлорелата позволява привличането и свързването на отровни вещества като олово, живак, кадмий, инсектициди и пестициди. Проучванията показват ,че хлореолата действа като антиоксидант и има анти-туморни свойства.

Хлорелата е  също изключително богата  на витамин А, бета каротин, витамин В12, желязо, аминокиселини. Освен тях, водораслото съдържа и ценни антиоксидантивсички витамини от групата В, витамин С, природен йод, калций, цинк, микроелементи, ненаситени мастни киселини.

Хлорелата е богат източник на протеини, мазнини, въглехидрати, фибри, хлорофил, витамини и минерали и не случайно на пазара има много хранителни добавки с нея.
Освен за хранителна добавка, хлорелата се използва и като билков лек за различни заболявания. Хранителните добавки с хлорела, могат значително да подобрят вашето здравословно състояние! Сега ще разберете за какво точно може да Ви помогнат те.

Лечебни качества на хлорелата

 

Хлорела /ChlorellaЗа Хлорелата се смята, че има лечебна сила да  намалява  проблемите, които са причинени от радиация и ултравиолетови лъчи. Установено е, че Хлорелата ефективно се бори с тежките метали в организма. Дори химически токсини могат да бъдат отстранени с помощта на Хлорела.

Съдържанието на хлорофил в Хлорелата съдейства за премахването  на лош дъх.

Хлорелата оказва  оздравяващо и заздравяващо действие  върху кръвта и сърдечно съдовата система като цяло.
Последните проучвания потвърждават, че Хлорелата насърчава  доброто психично  здраве и намалява астматичните пристъпи.Освен по-горе изброените полезни свойства, Хлорелата може да бъде полезна и при много други заболявания, както и да забавят процеса на стареене.

Хлорелата съдържа някои специфични  полизахариди, като естествения антибиотик хлорелан. Това я прави нещо като природен антибиотик.  
Хлорелата спомага за подобряването на функционирането на имунната система.
Допринася за синтезирането на интерферон, чиято роля е определяща за антибактериалното и антивирусно действие на Хлорелата.
Подобрява храносмилането, усвояването и отделянето, понижава кръвното налягане и нивото на лошия холестерол. Благодарение на съдържащия се в състава й „Растежен фактор“,  
Хлорелата е мощен съюзник в борбата с туморни заболявания, както и при възстановяване след операции, при наличието на язви, гастрити, хемороиди.

Хлорелата е едноклетъчно водорасло, което се състои основно от ядрен и голямо количество директно достъпен хлорофил. Хлорофилът е жизненоважен за нашето тяло.  
Хлорелата поддържа функцията на мозъка, черния дроб, подобрява работата на храносмилателната и отделителната системи, помага за регенериране на тялото.

Основната сила на Хлорелата е в детоксикацията на тялото. Водораслото успява да ни защити от радиация, да успокои възпаленията, да поддържа здравословна загуба на тегло, да укрепва имунната система и като цяло да ускорява оздравителния процес. Научна документация сочи, че хлорелата е ефективна при намаляване на симптомите на множество видове рак, диабет, ниска кръвна захар, артрит, СПИН, кандидат, панкреатит, цироза на черния дроб, хепатит, пептични язви, вирусни и бактериални инфекции, анемия и множествена склероза.

Най-високото съдържание на хлорофил
 
Хлорела е получила името си от голямото количество притежаван хлорофил. Водораслото съдържа повече хлорофил за грам, отколкото което и да е друго растение. Изследвания доказват, че Хлорела съдържа 20 пъти повече хлорофил от Спирулина и Люцерна. Хлорофилът е една от най-великите хранителни субстанции за регенериране на кръвта и пречистване на червата и други отделителни системи, като черния дроб. Зелените микроводорасли са източниците с най-високо съдържание на хлорофил в растителния свят. От всички зелени водорасли, проучени досега, хлорелата има най-много чист натурален хлорофил.

Има редица доказателства, че хлорофилът подпомага възстановяването на тялото на молекулярно и клетъчно ниво. Хлорофилът буквално се свързва с вредните токсини (като живак, олово и арсен, които могат да се натрупват с течение на времето в тялото ни) и ги изхвърля от тялото ни.

Хлорофилът стимулира производството на червени кръвни телца в организма ни. По този начин кръвта Ви се пречиства, Вие се чувствате много по-жизнени, по-енергични, а кръвоносната Ви система е по-снабдена с кислород и изхвърля отпадъчния СО2 по-ефективно.

Хлорелата е смятана за първокласен детоксикиращ агент, способен да отстрани алкохола от черния дроб или да почисти тежките метали, някои пестициди, хербициди и полихлорбифенили от тъканите на тялото.

В Япония интересът към Хлорелата е фокусиран най-вече върху способността на тази суперхрана да отстранява или неутрализира натрупалите се в тялото отровни вещества вследствие на замърсяването на околната среда и поглъщането на замърсени храни. Множество доклади от японски изследвания на хлорела, проведени след ядрената катастрофа в Хирошима и Нагазаки през 1945 г., показват, че Хлорелата увеличава елиминирането на кадмий трикратно в изпражненията и седемкратно в урината. Други изследователи от Япония доказват, че хлорела помага за пречистване на отровите от уран и олово.

Множество изследователски проекти в САЩ и Европа също показват, че Хлорелата може да помогне на тялото за разлагането на устойчиви въглеводороди и метални токсини, по-специално живак, кадмий, арсеник, олово и др.

Хлорофилът поддържа оптимално функционирането и пречистването на черния дроб – органът, който е отговорен основно за общата ежедневна детоксикация на тялото. Японско проучване показва, че приемането на 4-6 грама хлорела преди консумацията на алкохол може да предотврати махмурлука в 96 процента от случаите.  

Хлорелата може също да абсорбира токсините от червата и в комбинация със способността си да променя благоприятно бактериалната флора на червата, може да помогне за облекчаване на хроничната констипация и да елиминира чревните газове. Тази детоксикация от тежки метали и други химически токсини в кръвта ще отнеме от 3 до 6 месеца, в зависимост от количеството хлорела, които приема даден човек.

Цялостно подмладяване на тялото
 
Екстрактът от Хлорела е добре познат в японското научно общество като модификатор на биологичния отговор. Проучвания показват, че хлорелата може да осигури критично важни ползи за тялото на хора с потисната имунна система, предизвикана от продължителни хронични болести и химиотерапия.

Според някои изследвания Хлорелата ускорява възстановяването на развиващите се клетки на имунната система и възстановява популацията към зрели бели кръвни телца. Белите кръвни телца произлизат от костния мозък като стволови клетки. От стволови клетки белите кръвни телца продължават да се размножават като образуващи колонии единици. Клетките в тези колонии растат и узряват като различни имунни клетки.

Проучвания са доказали, че Хлорелата ускорява възстановяването на развиващите се клетки в образуващите колонии единици.

Нови налични щамове на Хлорела съдържат значително количество от синия пигмент фикоцианин, който помага на тялото да произвежда повече стволови клетки. Суперхрани, съдържащи фикоцианин, се консумират със супербилки като гъби рейши, майтаке или чага.

Унищожава бактерии и вируси
 
Хлорелата може да увеличи устойчивостта на вирусни инфекции и да подобри способността за унищожаване на бактериите. Например супероксидът е мощно оръжие, което се използва от белите кръвни телца, за да разбият бактериите. При един и същи брой имунни клетки нивото на генерирания супероксид било път и половина по-високо при мишки, получаващи екстракт от хлорела, като с това поразяващата мощ на тези клетки се е увеличила един път и половина.

Фактор на растежа
 
Хлорела /ChlorellaДругото невероятно свойство на Хлорелата е т.нар. фактор на растежа, който озадачи учените.

Хлорелата се очетворява на всеки 12 часа, като расте по-бързо от всяка друга растителна култура, позната на човека.
Когато от човешкото тяло се погълне Хлорела, тя драматично увеличава темпа на регенериране и заздравяване на тъканите, увеличава в пъти темпа на растеж на лактобацилите в червата, подсилва имунната система и се бори с уврежданията на свободните радикали.

Хлорела помага също за регенериране на увредената нервна тъкан и е отлично средство при лечение на дегенеративни мозъчни и нервни нарушения. Тази суперхрана се използва в помощ на лечение на пациенти с болестта на Алцхаймер и Паркинсонова болест.
 
Най-високо съдържание на РНК
 
Доскоро се смяташе, че сардината е хранителният източник с най-високо съдържание на незаменима, способстваща за дълголетие РНК. Това проучване бе предизвикано от отговора на най-възрастния жив американец, на възраст от 135 години, на въпрос за начина му на хранене. Той каза, че е ял консервирани сардини и крекери. Консумирането на храни с високо съдържание на РНК дава материал за регенериране и производство на собствена РНК. Смята се, че именно разпадът на РНК и ДНК в клетките е основният фактор за стареенето и дегенеративните болести. Оказва се обаче, че Хлорелата има 20 пъти повече РНК от сардините. Пчелният прашец и пчелното млечице също са изключителни източници на РНК и ДНК.

Ензими
 
Хлорелата съдържа ензими като хлорофилаза и пепсин. Ензимите извършват няколко важни функции в тялото, особено що се отнася до храносмилането. Хлорелата, която е лиофилизирана или пастьоризирана, тези ензими може да липсват.

Бързо размножаване на “добри бактерии”
 
Хлорелата кара бактериите лактобацили в нашия стомах да се увеличат четири пъти повече от нормалното. Когато се приема с храна, хлорелата помага за осигуряване на добро храносмилане и което е по-важно, за по-добро усвояване на хранителните вещества.

Високо съдържание на протеин
 
Съдържаща около 60 процента чист усвояем протеин, Хлорелата е един от източниците с най-високо съдържание на протеин на планетата – далеч надминава това на животинските продукти, като говеждо месо, пилешко месо и риба, които съдържат от 18 до 30 процента белтъчини.

Изключително богата на витамини и минерали
 
Хлорелата е пълноценна храна, която съдържа витамини С и Е, всички В-витамини, включително и В12, който обаче може да е неизползваем за човешкия метаболизъм, аминокиселини, фолиева киселина, бета-каротин, лизин и йод. Хлорелата е също изключително богата на желязо и калций.

Детоксикация

Хлорела /ChlorellaОт всички свойства, за които се твърди, че притежава Хлорела, най-широко известното е, че помага за елиминирането на токсините от организма, като например тежките метали.

В подкрепа на това съществуват убедителни научни доказателства.

Уникалната структура на клетъчните стени на тези водорасли включва в себе си съединения, които се свързват с и отстраняват тежките метали от рода на кадмий, олово и живак от тялото, и ускоряват изхвърлянето на опасните инсектициди на основата на хлорирани въглеводороди.

При едно от най-ранните изследвания беше установено, че даването на Chlorella protothecoides на плъхове, отровени с хлордекон, ускорява значително процеса на детоксикация, като съкращава времето за полуразпад на канцерогенния инсектицид от 40 на 19 дни.

При друго проучване изследователи от Япония давали на плъхове силно токсични диоксини (индустриални химикали, на които всички ние сме масово изложени) като част от контролна диета или диета с 10% хлорела, след което измервали количествата диоксини, отделяни от животните. Онези, които приемали и водорасли, изхвърляли значително повече диоксини в сравнение с контролната група, което накарало учените да заключат, че хлорелата може да предотвратява абсорбирането на тези химикали от стомашно-чревния тракт, като същевременно спомага за елиминирането на онези, които вече са проникнали в тъканите.

Що се отнася до тежките метали, изследванията при мишки показват, че Хлорелата може да способства за отстраняване на кадмия, оловото и живака.

Но понеже наблюдаваните при животните ефекти невинаги важат и за хората, отново са нужни клинични изпитания. Има едно публикувано такова, в което са участвали 35 бременни жени в Япония, и то демонстрира, че онези, които приемали добавки с Chlorella pyrenoidosa, имали значително по-ниски нива на диоксините в кърмата в сравнение с другите, които не вземали хлорела.
„Тези резултати предполагат, че приемането на добавки с Хлорела от майката може да намали предаването на диоксини на детето чрез майчиното мляко“, докладваха изследователите.

Как да консумираме?
 
Хлорела /ChlorellaХлорелата увеличава по страхотен начин здравословното храносмилане и като цяло здравето на храносмилателния тракт. Тъй като е почти невъзможно да се приеме прекалено много Хлорела, най-добре е водораслото да се въвежда постепенно в диетата, за да се даде възможност на тялото да се адаптира към дълбоко регенеративните й въздействия, особено върху храносмилателната и чревната система.

Три грама на ден е добра поддържаща доза хлорела. С това количество няма и да забележите значителни промени, но вашето тяло ще получава повече хранителни вещества, които са му необходими за правилно функциониране. Човек, който приема хлорела специално заради детоксикация от живак, би трябвало да взима от 5 до 7 грама на ден. Това е често срещана доза и при такова ниво ще се забележат значителни промени в храносмилането, енергията и здравето като цяло. Една чаена лъжичка прах е равна на 5 грама.

Някои хора имат непоносимост към хлорелата, което може да се дължи на дефицит на целулаза. Ако имате непоносимост към Хлорелата, би било по-разумно да използвате други микроводорасли или да пиете хранителни добавки, съдържащи ензима целулаза, който да помогне за храносмилането на хлорелата.

Хлорелата е пълноценна храна, тъй като е изключително богата на витамини, минерали, аминокиселини, незаменими мастни киселини и поли захариди. Поддържа функциите на мозъка и черния дроб, подобрява функциите на храносмилателната и отделителните системи, помага за регенериране на тялото, успокоява възпаленията, укрепва имунната система и като цяло ускорява оздравителния процес.

Хлорелата е ефективна при намаляване на симптомите на множество видове рак, диабет, ниска кръвна захар, артрит, спин, хепатит, язви, вирусни и бактериални инфекции, анемия и множествена склероза.

Хлорела подпомага заздравяването на вътрешни и външни рани и удължава дълголетието с 30%. Консумирайки я към нашето здраве и щастие вече може да добавим и дълголетие.  Какво по-хубаво от това да живеем дълго и то в добро здраве…

Имате Анемия??? Забравете за нея с храна №1 в света!!!
В само 3 гр Хлорела има ~7 мг лесно усвоимо желязо (средният препоръчителен дневен прием за възрастни е 10 мг).

Хлорелата пречиства организма
 
Това едноклетъчно зелено водорасло от Далечния изток е популярна хранителна добавка, на която се приписват много ползи. Най-често тя се препоръчва за пречистване на тялото от токсични тежки метали, но също така се твърди, че подсилва имунната система, понижава високото кръвно налягане и дори се бори с рака.

Други ползи 


Хлорела /ChlorellaНяколко други клинични изпитания показват, че Хлорелата може да е благотворна при редица хронични състояния. Авторите на изследването върху рака на мозъка тестваха двата продукта с Chlorella pyrenoidosa и при пациенти с фибромиалгия (свързано с болка хронично състояние), хипертония и улцерозен колит (възпалителна болест на червата) - и в трите случая с обещаващи резултати.
При изследването върху фибромиалгията, което представлявало двойно-сляпо контролирано изпитание, 37 пациенти приемали или плацебо, или добавки с хлорела (10 г на таблетки и 100 мл под формата на течен екстракт) ежедневно в продължение на три месеца. След този период двете групи били разменени и третирани в течение на още три месеца. Резултатите показали значително подобрение на симптомите, когато участниците вземали хлорела.

При изпитанието върху хипертонията 24 души с леко до умерено повишено кръвно налягане приемали плацебо в продължение на четири седмици, а след това преминали на добавки с хлорела (в същите дози, както при предишното изследване). След два месеца употреба на водораслите над една трета от пациентите (38%) показали известно подобрение в нивата на кръвното налягане, а при една четвърт имало отлично повлияване, като тези участници постигнали целта си да снижат долната му граница в спокойно състояние до под 90 mmHg. Нещо повече, изследователите наблюдавали значителен спад и на холестерола.

Същите дози хлорела на таблетки и течен екстракт били тествани за трети път при девет пациенти с улцерозен колит в продължение на два месеца. При абсолютно всички участници т.нар. Индекс на активност на заболяването (DAI), изчислен въз основа на техните симптоми и оценката на лекар, се понижил в течение на двата месеца, през които приемали водораслите. Средно този индекс спаднал с 61% (от 7,2 на 2,8), което било забележителен ефект. Оценките за емоционалните аспекти на болестта също съществено се подобрили.

Заключение

В нашия все по-токсичен свят Хлорела е добавка с изключителен потенциал, която може да ни помогне да елиминираме вредните замърсители от тялото си.

Ако искате да пробвате добавка с Хлорела, непременно изберете продукт с високо качество, за да нямате съмнения, че водораслите може да са замърсени с тежки метали от водата, в която живеят.     

Компания Coral Club предлага био продукти, създадени на базата на микроводорасли Хлорела ( Chlorella pyrenoidosa ), които се отличават с уникален биологичен състав.

Качество на продукти потвърдено от министерство на здравеопазването на Русия, както и на други държави.


0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика