http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Корал Босвелия / Coral Boswellia | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Корал Босвелия / Coral Boswellia

Корал Босвелия (Coral Boswellia)
Код: 91846,  90 капсули
Състав: Экстракт босвелия 70% - 375 мг, экстракт босвелия 30% - 25 мг, помощни вещества.Натурално средство на базата на екстракт от смолата на дърво Босвелия, което много ефективно при възпалителни процеси на опорно-двигателния аппарат.
Продуктът не дразни стомашно – чревния тракт.
В състава на продукта влизат два вида екстракти от босвелия и по този начин се постига наличието на голямо количество от активното вещество.

Какво е Босвелия и откъде идва ?
Boswellia serrata е древен сок  от дърво, което се отглежда в Западен и Централен Китай. Тя има дълга история  в своята  употреба, и сокът на това чудодейно  дърво се съхранява  и се използва за лечение на редица общи заболявания.

Позната също като „индийски тамян”, босвелията е билка, която често е използва в аюрведа (традиционната медицина на Индия). Извличан от смолата на дървото „Босвелия”, екстрактът от босвелия е богат на босвелична киселина (вещество с противовъзпалителен ефект).

Какво прави Босвелия и какви научни изследвания дават доказателства в подкрепа на това?
Корал Босвелия / Coral Boswellia
Boswellia serrata е била използвана в продължение на хиляди години като лекарство от индийската  медицинска система за лечение на различни общи медицински заболявания, вариращи от болки в ставите до  разстроен стомах. Научните изследвания на екстракт от Босвелия са малко, но съществуващите изследвания показват, че Босвелия  има положителни ефекти върху цялото  тяло.

Активната съставка в Босвелия е Киселината от Босвелия, за която е доказано, че има противовъзпалителен ефект.

Босвелия оказва противовъзпалителен ефект, като предотвратява разрушаването на съединителната тъкан, както и  увеличаване на притока на кръв към съвместните  тъкани.
В едно проучване, Босвелия  е показала по-добри резултати от лекарства с рецепта към намаляване на възпалението на остеоартрози и  ревматичен  артрит. Също така се конкурира по-добре от аспирин, парацетамол и други нестероидни противовъзпалителни лекарства в намаляване на общата болка на тялото.

Босвелия е богат източник на Гугулстерони и е често срещана съставка  в повечето продукти, използвани за отслабване. Гугулстероните стимулират щитовидната жлеза, което води до метаболитна регулация, което представлява увеличение в щитовидната ефективност, повишаване  горенето на калории и евентуално загуба на тегло.

Нововъзникващите научни изследвания показват, че екстракта от Босвелия е ефективен при  предотваратяване на рак на  черния дроб.
Кой има нужда от Босвелия и какви са някои от симптомите на дефицит?
Корал Босвелия / Coral Boswellia
Босвелия не е основна хранителна съставка и няма дневни изисквания за прием. Няма симптоми на дефицит. Всеки може да се възползва  от Босвелия .
Употреба на Босвелия
В билковата медицина, босвелията обикновено се използва за лечение на:
  • Артрит
  • Улцерозен колит
  • Астма
  • Кашлица
  • Менструални спазми
Как трябва да се приема Босвелия? Има ли някакви странични ефекти?

Няма данни за нежелано взаимодействие между Екстракта от Босвелия и киселината от Босвелия с лекарства.

Начин на употреба: за възрастни по 1 капсула 3 пъти на ден по време на хранене. Курс: 1 месец.

0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика