http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Корал Ехинацея (Coral Echinacea) | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Корал Ехинацея (Coral Echinacea)

Корал Ехинацея (Coral Echinacea)
Корал Ехинацея (Coral Echinacea)

Код: 91652

Форма на отпускане: 90 капсули

Състав: Ехинацея - стръкове 150 мг; екстракт от ехинацея 50 мг; екстракт от сладък корен 30 мг;
екстракт от стръкове андрографис 30 мг; экстракт корня элеутерококка 20 мг; цинк (аспартат) 5 мг; допълнителни вещества.

Съчетавайки в себе си ободряващата енергия на ехинацията, ароматни билки и природни минерали "Корал Ехинацея" се грижи перфектно за имунитета в сезона на вирусните инфекции, тонизира централната нервна система, помага на организма да се справи с умората и хармонизира неговото вътрешно състояние.

Цветето на слънцето - ехинация - природен стимулатор на имунната система. В растението се съдържат биологично активни вещества, които взаимно усилват положителното си действие върху организма: макро - и микроелементи, сред които калций, желязо, селен, магнезий, манган, калий, витамин А, С, Е, гликозиди, органични киселини, полизахариди, които влияят основно на имунитета. Имуноукрепващият ефект на растението се проявява в повишаване на активността на левкоцитите и макрофагите, а също така и произвеждане на интерферон, който е най - важният в "защитната линия" на противовирусния имунитет. Във връзка с това, тя се използва с профилактични цели при първи признаци на простуда, продължителен прием на антибиотици, при хора, изложени на радиация или живеещи в области с  неблагоприятни условия.

Сладкият корен заема едно от първите места в "златния списък" на растенията "Аюрведа". Той помага на организма ефективно да се бори със стреса, тонизира съдовете, укрепва капилярите, предотвратява кръвоизливи в различни органи. Високото съдържание на глициризин и глициризинова киселина осигурява имуномодулиращ, противовъзпалителен, адаптогенен и антиалергичен ефект.

Андрографис паникулата - отличен имуностимулатор и хепатопротектор. Повишава неспецифичния имунен отговор на организма при простуди. Екстрактът от андрографис паникулата притежава висока антиоксидантна активност, действа жлъчегонно и тонизиращо.
Наименованието "сибирски женшен" елеутерококус не е дадено случайно: това растение се счита за пълноценен заместник на женшен - а, притежаващ аналогични свойства. Богато е на полезни вещества (гликозиди, етерични масла, каротен, витамин С, олеинова киселина). Подобрява дейността на централната нервна система, възстановява физическата и умствената работоспобност, повишава устойчивостта на организма към неблагоприятните въздействия на въшната среда.

Хармонично съчетавайки се с билките, микролементът цинк участва непосредствено в оптимизация на работата на имунитета. Стимулира активността на белите кръвни клетки, Т - лимфоцитите и клетките - убийци. Той е необходим за секреция на тимулин - основният хормон на тимусната жлеза, отговарящ за обучението на Т - клетките на имунната система.

"Корал Ехинацея" притежава много положителни свойства:

  • тя е общоукрепващо средство, поддържащо имунитета;
  • притежава противовъспалителна активност
  • действа антибактериално;
  • проявява антиоксидантен ефект.

За профилактика на простудни заболявания, при продължителен прием на антибиотици, стрес, други имунодефицитни състояния, пребиваване в екологично неблагоприятни зони. 

0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика