http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Корал сладък корен / Coral Licorice | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Корал сладък корен / Coral Licorice

   

Корал сладък корен / 

Coral Licorice


Код: 91641

Форма на отпускане: 100 капсули

Състав:
деглициризинов екстракт от сладък корен 300 мг;
екстракт от сладък корен 80 мг;
екстракт от корен джинджифил 20 мг;
допълнителни вещества


Корал Сладък корен – комплексно противовъзпалително, отхрачващо, имунокоректиращо средство на базата на екстракти от сладък корен и джинджифил за възстановяване и поддържане на здравето.

Сладкият корен „подхранва“,  „подмладява“, „дарява дълголетие и развитие на шестото чувство“- така говори древен тибетски трактат.

Сладкият корен е ценен източник на много полезни вещества: тритерпенови сапонини, глициризинова и глицеринова киселини, флавоноиди, манитол, слузни вещества, камед, аскорбинова киселина. Не случайно китайската медицина уподобява сладкия корен по свойства на женшена.

Глицирезиновата и глицериновата киселини имат хормоноподобно действие, което обуславя техните противовирусни, имуномодулиращи, противовъзпалителни, отхрачващи свойства. Тези киселини действат на различните видове ДНК и РНК вируси, спират тяхното развитие в ранни стадии като блокират навлизането на вируса вътре в клетката и възможността му да синтезира нови вирусни частици. Те стимулират образуването на интерферон, повишавайки защитнити свойства на лигавиците. Особена роля има глициризиновата киселина- тя спира възпалителните процеси още в начален стадий благодарение на свойството си да стимулира кората на надбъбреците. За разлика от кортикостероидите, сладкият корен не уврежда кората на надбъбреците, напротив- стимулира изработването на собствени хормони.

Сапонините дразнят лигавиците не само на горните дихателни пътища (трахея, бронхи), но и на другите органи, което води до стимулиране на секрецията на техните жлези. Затова сладкият корен влиза в състава на различни отхрачващи, смекчаващи кашлицата средства.

Флавоноидите имат спазмолитично (въздействат на гладката мускулатура на бронхите), ранозаздравяващо и противовъзпалително действие. Те укрепват капилярите, помагат за изработване на защитен слой на лигавицата на храносмилателния тракт, подобрявайки регенерацията на повредените тъкани.

Полизахаридите участват в имунните процеси, притежават антибиотична и противовирусна активност.

Екстрактът от сладък корен се явява и пълноценен природен заместител на захарта, използва се като подсладител в лекарствени препарати и биологично активни добавки, тонизиращи напитки, бира, бонбони, халва.

Джинджифилът е древна подправка и билка. Неговият „изгарящ“ състав, благодарение на който растението притежава противовъзпалителен, тонизиращ и стресопротекторен ефект, е оценен по достойнство в Индия, Япония, Австралия.

Джинджифилът действа благоприятно върху храносмилателната система, отлично се справя с всякакви видове диспепсии (тежест в стомаха, преяждане, ранно засищане, подуване и чувство за подуване в епигастриума, гадене). Редовната употреба на джиджифил в храната стимулира храносмилането и подобрява секрецията в стомаха.

Джинджифилът блокира действието на простагландините, предизвикващи възпаление на кръвоносните съдове и ставите, на патогенните бактерии в стомашно- чревния тракт, намалява количеството на холестерола в кръвта.

Изследване, проведено от учени от университета в Джорджия (САЩ), потвърждава, че джинджифилът намалява болките в мускулите. В хода на изследването, се оказало, че честата  употреба на джинджифил при хранене намалява болката до 25%.

Той е ефективен и при грип, застой в белите дробове, синусите, кашлица, болки в гърлото, защото помага да се втечнят секретите и загрява тялото.

Джинджифилът е много полезен за укрепване на имунитета. В корените му се съдържат жизнено необходими витамини, минерали, етерични масла и аминокиселини, които обуславят силния му стимулиращ и тонизиращ ефект. Той мобилизира вътрешните сили на организма.

«Корал сладък корен» действа благоприятно при:
  • заболявания на дихателните пътища (бронхит, пневмония и др.);
  • заболявания на стомашно- чревния тракт (ерозия на стомашната лигавица и дванадесетопръстника,  хронични болести на черния дроб и жлъчката);
  • болест на Адисон (бронзова  болест);
  • хипофункция на кората на надбъбреците, остър и хроничен пиелонефрит.0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика