http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Микрохидрин / Microhydrin | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Микрохидрин / Microhydrin

Всеки продукт на Корал Клуб /Coral Club/ сам по себе си е уникален, но няколко продукта са основата, която се повтаря при лечението на много заболявания. Един от тези продукти е МИКРОХИДРИН.

МикрохидринМикрохидринът е най-мощният антиоксидант от известните досега. Той неутрализира свободните радикали в организма. Количеството на свободните радикали нараства при употреба на мазна храна, захар, постъпване на токсини и химични реагенти от замърсения въздух и водата, които попадат в организма. Затова Микрохидринът е особено необходим за жителите на силно замърсените населени места.

Микрохидринът подобрява характеристиките на междуклетъчното пространство – рН, повърхностно напрежение, йонна проводимост.

Микрохидринът притежава противовирусна и антибактериална активност.
Микрохидринът способства за:
• укрепването на общото здравословно състояние;
• ефективното усвояване на хранителни вещества;
• повишаването на жизнения тонус;
• увеличаването на енергийните ресурси на организма;
• подобряването на умствената дейност;
• забавянето на процесите на стареене;
• отстраняването на нарушенията, предизвикани от вредното въздействие на свободните радикали, като по този начин предотвратява развитието на много хронични болести.

История на микрохидрина
Патрик Фланаган Известният учен д-р Патрик Фланаган преди 15 години създал микроклъстъри /микрострупвания/ - получени от употребяемите с храната минерали на финодисперсните отрицателно заредени колоиди, които подобряват характеристиката на междуклетъчната течност. По-късно той разработил начин за получаване на микроклъстъри, които още по-лесно се усвояват от нашия организъм, по пътя на насищането им с водород, имащ на външната си обвивка допълнителни електрони. Използвайки нанокластерната технология, създадена от Робърт Карл, Ричард Смоли и Харолд Крото, д-р Фланаган получил продукт с мощна антиоксидантна активност - микрохидрин, способен да отдава повече електрони, от всеки друг антиоксидант.
Микрохидрин е най-мощният антиоксидант известен до този момент. При това той не се превръща в свободен радикал, а се разпада на усвоими хранителни вещества - силиций, калий, магнезий, водород и вода.

Микрокластерите на Фланаган представляват силициев двуокис, обогатен с водород. В най-външния слой на молекулата се намира слабо свързан допълнителен електрон. Именно този електрон влиза в реакция със свободните радикали и ги неутрализи ра, което е и основния принцип на действие на антиоксидантите - неутрализация, чрез отдаване на електрони. Заслугата на Фланаган се състои в неговия анализ на окислително - редукционния потенциал на елементите. Той "залага" на водорода, като най-мощен източник на антиоксидантна енергия.

През 1996 г. нанокластерната технология е номинирана за Нобелова награда в областта на химията.

Свободните радикали са активни химически нестабилни съединения (които имат орбитални свободни електрони). Те се образуват под влияние на стреса, замърсената околна среда, работата на електрически прибори и дори по време на естествените метаболитни процеси, протичащи в организма.

В организма свободният радикал се свързва със стабилна молекула (най-често това са липопротеините на клетъчните мембрани) и присъединява от нея електрон (превръща я в донор на електрони), в резултат на което стабилната молекула се превръща в свободен радикал, но вече помалко активен. Тази непрекъсната верижна реакция води до увреждане на клетките, което се проявява под формата на различни заболявания.

В човешкия организъм има определено количество антиоксиданти. Но хранителните продукти с повишена киселинност, стресът и замърсената околна среда рязко увеличават количеството на свободните радикали в организма. Затова е необходим надежден метод за засилване на естествената антиоксидантна защита. В резултат на дългогодишна научноизследователска работа е създаден препаратът Микрохидрин, който представлява най-голямото откритие на 21 век в областта на защитата на здравето. Към природните антиоксиданти, които широко се използваха досега, спадат витамините С, Е, бета-каротен; селенът и ОПЦ (олигомерните проантоциани), извлечени от гроздовите семки и боровата кора. Тези съединения представляват големи молекули със сложен строеж, но независимо от размера си всяка молекула отдава само един електрон.

Световно известният учен – д-р Фланаган, стига до заключението, че най-малкият и най-разпространеният в природата елемент – водородът, може да послужи като концентриран източник на антиоксидантна енергия. Резултат от неговите изследвания е препаратът Микрохидрин.

Всяка капсула Микрохидрин съдържа хиляди нанокластери – микрочастици с големина от 1 до 5 нанометра, покрити частично с растително масло, благодарение на което се повишава тяхната способност за свързване на различни вещества. Като химичен състав нанокластерите представляват смес от силициеви, калиеви и магнезиеви съединения, свързани с водороден атом, който е модифициран по такъв начин, че в електронната му обвивка има слабо свързан допълнителен електрон. Този електрон лесно се отдава и неутрализира свободните радикали. 
Тъй като водородът е най-малкият химически елемент, всяка капсула Микрохидрин съдържа хиляди такива слабо свързани електрони. Това е единственият антиоксидант, който в процеса на отдаване на електрона не се превръща в свободен радикал, а се разпада на лесно усвоими за организма минерални вещества – силиций, калий, магнезий (в йонна форма), водород и вода.

Микрохидринът структурира водата и течностите на организма. Той намалява повърхностното напрежение на водата, което я прави лесно усвоима за организма, способствайки за хидратацията на клетките и тъканите. Установено е, че при децата нивото на вътреклетъчната вода е по-високо, отколкото при възрастните. Затова микрохидринът подмладява клетките и играе важна роля за забавяне процесите на стареене на организма.

Също така Микрохидринът е и универсален и абсолютно безопасен стимулатор за изработване на енергия в организма. Микрохидринът предизвиква активен синтез на АТФ (аденозинтрифосфат) – молекулата, осигуряваща енергия за всички биохимични процеси, протичащи в клетките. Именно тази енергия може да бъде насочена за възстановяване на клетките, за нормализиране на обменните процеси и за борба с патогенните микроорганизми и хроничните заболявания.

Форма на отпускане: капсули – 60 броя в опаковка; прах – 100 грама в опаковка.

Начин на употреба: Приема се по 1 капсула дневно между храненията (на гладно) първите два дни, като постепенно дозировката може да се увеличи до 1 капсула 2 пъти дневно по препоръка на лекуващия лекар. Пие се с не по-малко от една чаша (250 ml) вода.
Микрохидрин на прах първите два дни се приема по 1/2 мерителна лъжичка, след което се увеличава до 1 мерителна лъжичка 2 пъти дневно. Приема се във вид на воден разтвор – в 250 ml (1 чаша) вода.

Състав:Всяка капсула Микрохидрин /Microhydrin/ съдържа 600 mg микрохидрин (магнезиев аскорбат, калциев хидроокис, калиев цитрат, манитол, аскорбинова киселина, силициев двуокис, лимонена киселина, калиев карбонат, слънчогледово масло), магнезиев сулфат, оризово брашно

Не съдържа пшеница, царевица, глутен, соя, дрожди и продукти от животински произход!

Противопоказания: НЯМА! 
0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика