http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html ФитоГард / PhytoGuard | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

ФитоГард / PhytoGuard

ФитоГард / PhytoGuard
ФитоГард / PhytoGuard

Код: 91841

Форма на отпускане: 60 капсули

Състав:
Екстракт от маслинови листа ......... 100 мг
екстракт от листа маточина ......... 100 мг
масло от листа червена мащерка...... 100 мг
масло от листа риган ............. 100 мг
екстракт от листа зелен чай ......... 70 мг
екстракт от корен кликавиче ....... 30 мг
допълнителни веществаФитоГард – растителна комбинация на базата на екстракти и етерични масла, която подпомага възстановяването на дихателните пътища при респираторни инфекции.

Екстракт от маслинови листа – съдържа много полезни елементи, в това число и гликозида олейропеин и биофлавоноиди като рутин, лютеолин, хесперидин, кверцетин и др. Най – активният компонент в маслиновите листа олейропеинът. Той и продуктите от неговата хидролиза имат уникални свойства.
Американски учени са доказали неговата активност против микроорганизми като Bacillus subtiluis, Lactobacilli и Staphylococcus aureus. Олейропеинът забавя репродуктивния цикъл на бактериалните клетки, тоест пречи на тяхното размножаване и разспространение, което дава възможност на имунната система да се активира.
Екстрактът от маслинови листа съдържа различни микроелементи, необходими за здравето (желязо, цинк, селен, хром), много важни аминокиселини. Антиоксидантната активност на маслиновите листа е 4 пъти повече, отколкото на витамина С, а съдържанието на полифеноли например е 40 пъти повече, отколкото в зехтин екстра върджин. Традиционно екстрактът от маслинови листа се използва при простуда и респираторни инфекции, той помага да намаляване на температурата, при кашлица, задух, намалява хроничната умора, повишава енергията и издържливостта, подобрява кровообращението.

Маточината е била високо ценена още от Парацелс (1493–1541), който по сила на въздействие я е приравнявал на златото. Днес екстрактът от маточина се цени като източник на етерични масла: цитрал, мирцен и гераниол. Те действат дезинфициращо, бактерицидно, противовъзпалително и тонизиращо на горните дихателни пътища, бронхите и белите дробове.

Маслото от мащерка се характеризира с преобладаващите в него етерични вещества тимол и карвакрол. Мащерката намалява възпалението на лигавицата на устната кухина, болките в гърлото, облегчава дразнещата кашлица, помага за отхрачване.

Маслото от риган е известно средство, което увеличава изработването на бронхиална слуз. Приема се при задушаваща кашлица, възпалителни процеси на горните дихателни пътища.

Екстракт от градински чай– източник на ароматни смоли, фитонциди, флавоноиди, дъбилни вещества, както и на особеното вещество салвин. Градински чай – най бързодействащите и безопасни компоненти при дрезгавост и възпалено гърло. Фитонцидите, салвинът и флавоноидите намаляват разпространението на микробите в горните дихателни пътища, помагат за укрепване на лимфните съдове.

Екстракт от клинавиче – общоукрепващо и тонизиращо средство. Помага за изработване на защитния протеин интерферон и на Т-лимфоцити, като по този начин се поддържа нормалната функция на имунната система и се укрепва организма, особено в студените месеци на годината.

«ФитоГард» е полезен при:
  • при болки в гърлото;
  • при суха дразнеща кашлица;
  • за укрепване на имунитета при респираторни инфекции.

0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика