http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Коралов калций Корал-Майн / Coral-Mine | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Коралов калций Корал-Майн / Coral-Mine

Коралов калций Корал-Майн — «джобен филтър за вода»

Коралов калций Корал-Майн / Coral-Mine

Коралов калций Корал-Майн / Coral-Mine
Код: 2221
Форма на отпускане: 10 пакетчета от 1 гр.


Коралов калций Корал-Майн / Coral-Mine
Код: 2220
Форма на отпускане: 3 опаковки по 10 пакетчета от 1 гр.Течностите представляват 70% от човешкия организъм, като кръвта, лимфата, слюнката, лигавиците имат алкална реакция (здравият човек има рН на кръвта 7,4).

При понижаване на рН, т.е. при повишаване на киселинността, се нарушава функцията на имунната система (вирусите и бактериите, попаднали в кръвта, започват бързо да се размножават), витамините и микроелементите се усвояват в много по-малка степен, влошава се състоянието на кръвоносните съдове, сърцето, ставите, кръвта, развиват се различни патологични процеси, включително и онкологични.

Един от най-важните за нашия организъм химични елементи е калцият. Недостигът му води до повече от 150 тежки заболявания, при това най-много страдат децата, бременните жени и хората на възраст над 40 години.

Корал-Майн насища водата с активен йонизиран калций.


Ежедневната употреба на такава вода води до:

• достигане на оптимална стойност на рН на кръвта;
• намаляване на риска от заболявания на сърдечносъдовата и храносмилателната система;
• насищане на кръвта с кислород;
• нормализиране на кръвното налягане и нивото на кръвната захар;
• нормализиране на бъбречната функция и работата на храносмилателната система и черния дроб;
• профилактика на артрита;
• повишаване на подвижността на ставите и еластичността на мускулите.


За какво се използва кораловият калций?

Coral-mine

«Корал-Майн» - Кораловият калций създава в организма алкална среда, нормализирайки алкално-киселинното равновесие. Учените отдавна знаят, че алкалната среда има жизнено важно значение за нормалното функциониране на клетките – следователно и на целия организъм. Всеки учен, занимаващ се с въпросите на рака, знае, че раковите клетки не могат да съществуват в алкална среда. Ако раковата клетка попадне в алкална среда, след 3 часа тя ще загине.

Известно е също, че на клетъчно ниво всички обменни процеси в организма протичат с участието на калциевите йони.

Калцият, който постъпва с храната и водата, обикновено има слаба биологична активност (тъй като не е йонизиран – бел. прев.). Важно преимущество на кораловия калций е неговата биоактивност – при контакт с водата калцият преминава в йонна форма и лесно се усвоява от клетките.
coral_SANGO 
Натуралният продукт «Корал-Майн» се произвежда в Япония от дълбоководните корали, които живеят в Японско море близо до островите Окинава и Токуносима. Коралите са уникално природно творение, което за повече от 500 милиона години от своето съществуване е достигнало и съчетава в себе си съвършената хармония на животинския, растителния и минералния свят.

Коралът е удивително морско животно с причудлива форма, което прилича на странно растение. Той съществува благодарение на морските соли и в същото време се храни с микроорганизмите, живеещи около него.

Скелетът на корала представлява комплекс от минерални соли. Уникалните свойства на корала и чудотворното му въздействие върху човешкия организъм се дължат именно на тези соли. Това са найвече соли на калция и магнезия. Но в състава на корала влизат също така и елементите калий, натрий, желязо, фосфор, сяра, силиций, хром, манган, цинк и много други. Този богат комплекс от природни соли регулира минералния баланс в организма и нормализира дейността на всички жизнено важни ор-гани и системи.


Историята на Корал-Майн


Коралите се прилагат в медицината още от ХVІІІ век. Съвременната история на кораловия калций датира от началото на 1979 година, когато администрацията на института „Гинес”, издаващ книгата „Рекордите на Гинес”, командирова британски журналист на остров Токуносима (намиращ се близо до остров Окинава в Япония), за да вземе интервю от господин Изуми – найвъзрастният (по документи) по това време жител на Земята. Журналистът бил удивен от здравето на този 115-годишен човек, който дори е работил активно до 105-годишна възраст. Повечето от хората, живеещи на този остров, също били столетници в отлично физическо здраве.

Господин Изуми преминал пълни медицински изследвания. Резултатите от тях били поразителни. Как човек може да запази доброто си здраве до такава възраст? За да намери отговора на този въпрос, на острова пристигнала група учени, които направили важно откритие – всички столетници се отличавали от останалите японци само по това, че водата, която пият, коренно се различава по своите качества от водата, която пият всички останали японци (както и жителите на другите страни).

Важно било да се разкрие причината за тази разлика. Източникът на питейна вода за жителите на островите Токуносима и Окинава е дъждовната вода, събираща се в природни резервоари. Тези острови са част от коралови рифове, подобно на много други острови в Световния океан. Но самите корали са необичайни. Измежду 2500 вида корали този корал е уникален като съдържание на жизненоважни за човека елементи (калций, магнезий, калий, желязо, фосфор, цинк и др.). Именно тези корали правят водата лечебна. Освен това, тяхната структура много наподобява тази на човешките кости, поради което намират широко приложение в протезирането.

След изясняването на всичко това, японското правителство дава разрешение за промишлено разработване на коралите около остров Окинава. Уникалната технология за добиване на тези корали позволява да се съхранят максимално техните полезни свойства, без да се нарушава екологията на района.

„Корал Майн“ се произвежда в Япония от дълбоководния корал склерактиния, растящ в Японско море, близо до островите Окинава и Токуносима.

Коралът е уникална субстанция, в която за повече от 500 милиона години съществуване е постигната съвършената хармония между животинския, растителния и минералния свят. Това удивително творение на природата съчетава в себе си няколко материални форми: това е морско животно с причудливи форми, намопнящи на диви растения, а съществува благодарение на морските соли и се храни с морски микроорганизми.

Скелетът на корала е комплекс от минерални соли, които обуславят неговите уникални свойства и въздействие върху организма. Това са най – вече соли на калция и магнезия. В състава на корала влизат и калий, натрий, желязо, фосфор, сяра, силиций, хром, манган, цинк и други елементи. Този богат комплекс от природни соли регулира минералния баланс в организма и по този начин нормализира дейността на жизнено важни системи и органи. 

Калцият, съвместно с фосфора, формира костната тъкан, явява се строителен материал за всички съединителни тъкани. Той поддържа стабилна сърдечната дейност, нервната проводимост и мускулните съкращения, повишава проницателността на клетъчните мембрани, нормализира процеса на съсирване на кръвта.

Магнезий – помощник на калция – осигурява освобождаването на АТФ и повишава енергийния потенциал на организма, стабилизира сърдечния ритъм, регулира тонуса на гладката мускулатура (съдовете, червата, жлъчката и пикочния мехур). Балансираното съчетание в организма на калций и магнезий (2:1) предотвратява извеждането на калция от костите, тяхното омекване.

Натрият регулира осмотичното налягане, водно – белтъчната обмяна, необходима за поддържане на нервно – мускулната възбудимост и работата на натриево – калиевата помпа, осигуряваща регулацията на клетъчната обмяна.

Калията е основен вътреклетъчен катион, който поддържа водно – солевия и алкално – киселинния баланс, нервно – мускулната възбудимост и проводимост; осигурява стабилността на артериалното налягане, извежда излишната течност от организма.

При взаимодействие с водата минералите от солите преминават във водата и и придават полезни свойства, които помагат за: 
• постигане на оптимално ниво на рН; 
• регулиране на кръвното налягане и сърдечния ритъм; 
• профилактика на остеопороза, артрити; 
• повишаване на еластичността на мускулите, възстановяване на структурата на костната и хрущялната тъкан; 
• регулиране на работата на бъбреците, храносмилателната система; 
• подобряване състоянието на кожата. 

Форма на отпускане: прах – 30 (10) пликчета с тегло 1 g в опаковка.

Начин на употреба: 1 пликче коралов калций се поставя в 1,5л филтрирана, изворна или дестилирана вода, без да се отваря. Водата е готова за употреба след една минута. Пие се през деня вместо обикновена вода. Може да се поставя в компоти, чай и други напитки, които не са газирани. Да не се преварява! След отваряне оригиналната опаковка плътно да се затваря, така че да се избягва контакт на продукта с въздуха (коралът е силен абсорбент)!Кислотно - щелочной баланс - основа здоровой жизни

Корал - Майн
Предлагам на вас да видите филм: Совершенно Секретно - Вода (2002) / "Top secret.Water"0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика