http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Фито Контрол / Phyto Control | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Фито Контрол / Phyto Control

Фито Контрол / Phyto Control
Фито Контрол / Phyto Control

Код: 91859

Форма на отпускане: 90 капсулиСъстав:
Екстракт от глог плод .................................. 200 мг
екстракт от дяволска уста ........................... 130 мг
екстракт от цвят на китайски хибискус ....... 100 мг
екстракт от зърна зелено кафе .................... 70 мг
екстракт от корен от шлемник байкалски ... 30 мг
допълнителни вещества


Фито Контрол нормализира състоянието на съдовете и стойностите на кръвното налягане. Билките в неговия състав укрепват съдовете, подобряват състоянието им, предотвратяват възпаленията в тях, нормализират кръвния поток.

Действие на активните съставки

Екстракт от плод глог – ценен растителен компонент заради много от своите свойства. Той е един от най–добрите природни кардиотоници, меко стимулира дейността на кръвоносните съдове. Помага за разширяването на периферните и коронарните съдове, подобрява кръвоснабдяването и обменните процеси в миокарда и в главния мозък, има умерено хипотензивно действие. Този ефект се дължи на съдържащите се в плодовете на глога група флавоноиди (хиперозид, кверцетин) и тритерпенови киселини (олеанолова, урсолова, кратегова). Те подобряват коронарното и мозъчното кръвообращение, като засилват значително кръвния поток в големите и малките кръвоносни съдове. Намаляват нивото на холестерола в кръвта, предотвратяват образуването на холестеролови плаки като потискат активността на простагландините и ензимите, които предизвикват възпаления на плаките по съдовете. Глогът съдържа и голямо количество витамин С, известен стабилизатор за колагеновите влакна, от които са изградени стените на съдовете.

Екстракт от зърна зелено кафе - за разлика от печеното кафе зеленото съдържа много ценни и полезни за здравето хлорогенови киселини, защото при топлинната обработка в зърната протича разрушаване на тези киселини. Хлорогеновите киселини намаляват действието в кръвта и състава на липидите на диалдехида - активният окислител холестерол и на липопротеините с ниска плътност, тоест защитават съдовете от окислителния стрес и увреждания. Съдържащият се в зърната зелено кафе кофеин действа в две посоки върху кръвното налягане: при нормални негови стойности той не го променя или го повишава незначително, а при ниски стойности го нормализира.

Екстракт от дяволска уста – балансиран източник на фенолни гликозиди, флавоноиди и алкалоиди. Този комплекс от укрепващи вещества действа на големите и средните артерии и капиляри, намалява спазмите в съдовете и като цяло има мек успокояващ ефект, намалява кръвното налягане.

Шлемник байкалски – растение от Далечния Изток, което е добре известно на тибетските и алтайските билкари. Съдържащите се в него активни вещеста разширяват съдовете, нормализират кръвообращението. И едновременно с това, шлемникът намалява натоварването на миокарда и по този начин изравнява сърдечния ритъм.

Китайски хибискус (китайска роза) – източник на органични киселини (лимонена, ябълчена, аскорбинова), хибискови киселини, антоциани, флавоноиди, фитостероли, с помощта на които действа общоукрепващо и тонизиращо върху съдовете.

«Фито Контрол»:

  • поддържа кръвното налягане в норма;
  • защитава кръвоносните съдове от окислителния стрес;
  • прави съдовете по–здрави и по–гъвкави, поддържа тонуса им
0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика