http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Омега 3-6-9 / Omega 3-6-9 | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Омега 3-6-9 / Omega 3-6-9

Омега 3-6-9 / Omega 3-6-9

Омега 3-6-9 / Omega 3-6-9

Код: 2105
Форма на отпускане: 60 капсули
Състав:
Продуктът съдържа ценни хранителни компоненти – полиненаситени мастни киселини (ПНМК) омега-3, -6, -9 от мазнини на морски риби, масло от пореч, ленено семе и зехтин.
Тази комбинация мастни киселини омега-3, -6 и -9 в дневния хранителен прием предпазва кръвоносните съдове и сърцето, влияе положително на хормоналния баланс, оптимизира работата на нервната система, подобрява състоянието на кожата. ПНМК са полезни за всички и винаги и след 40-годишна възраст просто са необходими.

Свойства:
Осигурява оптимално функциониране на сърдечно-съдовата и нервната системи.
Укрепва кръвоносните съдове и увеличава тяхната еластичност.
Благоприятно влияе на хормоналния фон.
Поддържа здравото състояние на кожата.
Укрепва защитните сили на организма.

Начин на употреба: да се използва в качеството на хранителна добавка по 1 капсула 2 пъти дневно по време на хранене. Курс: 1 месец. 
Гренландский синдром
През 1862 година норвежкият аптекар Петър Милър пуска в продажба бутилчици пречистено рибено масло, което препоръчвал да се използва за лечебни и профилактически цели. Така рибеното масло влиза в норвежкото домакинство. Много по-късно след провеждането на редица изследвания били открити полезните съставки, съдържащи се в рибеното масло. Омега-3 и -6 мастни киселини (чиито комплекс се нарича витамин F) били открити чак през първата половина на XXв.
Въпреки това те привличат вниманието на медиците в края на 70-те години. Учени от Дания се поинтересовали от отличното здраве и дълголетие на ескимосите, живеещи в крайбрежните региони на Гренландия. В хода на многобройни изследвания установили, че ниските нива на проявление на хипертония, тромбоза, атеросклероза и други сърдечно-съдови заболявания в тази етническа група са пряко свързани с редовната употреба на морска риба, богата на мастни киселини.
Тези данни биват потвърдени при по-нататъшни изследвания на кръвта на жителите на Япония, Холандия и крайбрежните райони на други страни.
 
Защо Омега-3, Омега-6 и Омега-9
Мастни киселини – природни съединения, съдържащи се в мазнини, масла и восъци на растителни и животински организми

Според естеството на химичните връзки между въглеродните атоми в тях се разделят на следните видове:

1. Наситени мастни киселини: Техен източник се явяват животинските и млечните мазнини, кокосовото и палмовото масла, хидрогенираните мазнини (маргарин).

2. Ненаситени мастни киселини: Богати източници на ненаситени мастни киселини са растителните масла (ленено, царевично, маслинено, слънчогледово), морските продукти (скариди, миди, стриди, калмари), ядки (орехи, бадеми, лешници, кашу), семена (сусам, соя, лен, слънчоглед), авокадо, маслини.

Ненаситените мастни киселини се делят на:
* Мононенаситени мастни киселини (омега-9)
* Полиненаситени мастни кисленини (омега-3 и омега-6)

В идеалният случай, продуктите, съдържащи достатъчно количество ПНМК, следва да бъдат включени в дневния хранителен режим, но в днешно време това не винаги е възможно. В допълнение към лошата околна среда, пушенето и стресът допринасят към нуждата на организма от тези важни хранителни вещества. Именно поради тези причини ние не получаваме необходимото количество ненаситени мастни киселини омега-3, -6 и -9.
 
Рибено масло  
 
 

В днешно време употребяваме много малко омега-3 мастни киселини. Ние трябва да консумираме морска риба (скумрия, аншоа, херинга, сардини, сьомга) минимум два пъти седмично. Но по много причини не можем да си го позволим.

 


Омега 3-6-9 / Omega 3-6-9
Изображение 11
Омега 3-6-9 / Omega 3-6-9
 
Източници на омеги в продукта „Омега 3-6-9“
Триглицериди на ПНМК омега-3, -6 и -9, от рибено масло т.е. продукти с естествен произход.

Маслото от пореч (още познато като „лечебна краставица“) съдържа най-голямо количество растителни ПНМК – линолова и гама-линоленова киселина (ГЛК), които:
* участват в синтеза на ейкозаноиди – специални вещества, важни за протичането на множество процеси в организма, включително процесите на образуване, растеж и размножаване на клетките;
* снижават нивото на холестерола с ниска плътност, като така възпрепятстват отлагането му по стените на кръвоносните съдове;
* способстват за намаляването на белтъка фибриноген и ензима тромбин, които водят до сгъстяване на кръвта и образуването на тромби/съсиреци;
* много важни са за храненето на кожата, поддържат нейната еластичност, младост, здраве.

Ленено масло – ценен източник на алфа-линоленова киселина – мастна киселина, отнасяща се към групата на полиненаситените омега-3 мастни киселини. Достатъчно високо е и съдържането на мононенаситена олеинова мастна киселина и на ненаситената омега-6 мастна киселина – линолова.

Основната съставка на зехтина е мононенаситената олеинова киселина (омега-9). Тази киселина подпомага разтварянето на холестеролните плаки в кръвоносните съдове и по този начин предотвратява развитието на атеросклероза и други сърдечно-съдови заболявания. Спомага поддържане нивото на глюкоза в кръвта (особено при хора, страдащи от диабет). Укрепва имунната система.

Гама-линоленова киселина (ГЛК) в състава на „Омега 3-6-9“
Една от съставките в „Омега 3-6-9“- маслото от пореч е най-важният източник на гама-линоленова киселина.

Гама-линоленовата киселина (ГЛК) е незаменима мастна киселина, представител на класа омега-6, необходима на организма за производството на някои хормони и хормоноподобни вещества, наречени простагландини.

Простагландините участват в различни физиологични процеси: намалява болката и възпалението, контролира нивата на холестерол в кръвта и регулира менструалния цикъл.
* Участвайки в производството на простагландините, гама-линоленовата киселина предпазва от възпаления.
* Оказва благоприятно влияние върху имунната система и работата на мозъка.
* Подобрява липидния състав на кръвта.
* Предпазва от преждевременно стареене.
* Участва в нормализацията на хормоналните нива, което допринася за понижаване на тежестта на топлите вълни, намалява потенето, раздразнителността, световъртежа и главоболието, наблюдавани по време на ПМС и менопаузата, регулира кръвното налягане.
Безценен е за хормоналното равновесие при мъжете и жените над 40-годишна възраст.
* Подпомага синтеза на адреналин и ендорфин, които „разтърсват“ тялото при стресови ситуации, подобряват емоционалното състояние.

Отлично съчетание

«Coral Lecithin»   «Omega 3-6-9»
И двете хранителни вещества – лецитин и омега – представляват строителен материал за клетъчните мембрани, предимно за тези в мозъка. Омега-3 и -6 са част от фосфолипидните мембрани, осигуряват тяхната гъвкавост и избирателната пропускливост на хранителни вещества. Лецитинът, от друга страна, е самият източник на тези фосфолипиди, най-важните хранителни елементи за всички части на нервната система, повишаващи биодостъпността на ПНМК. Балансираното ниво на тези две вещества в организма влияе благоприятно на настроението, паметта и общия тонус.

Изследванията показват, че съвместната употреба на омега-3 и лецитин усилва вниманието по време на умствени натоварвания дори и при преумора.

Следователно съвместната употреба на продктите „Coral Lecithin” и „Omega 3-6-9” ще помогне за подобяването на паметта, вниманието, способността за учене и устойчивост на стрес.

«Omega 3-60» и «Omega 3-6-9»
По какво си приличат тези продукти
И двата са източник на незаменими полиненаситени мастни киселини (ПНМК).
И двата съдържат ПНМК от рибено масло, тоест са продукти с натурален произход.

По какво се различават
Източник на ПНМК в „Omega 3/60” – рибено масло (омега-3), а в „Omega 3-6-9” – рибено масло и растителни масла (омега-3, -6 и -9).
„Omega 3/60” съдържа естери на ПНМК омега-3, а „Omega 3-6-9” – триглицериди на мастни киселини.
„Omega 3/60” съдържа 4 пъти по-голямо количество на основните ейкозапентанова и докозахексаенова ПНМК (ЕПК и ДХК) от „Omega 3-6-9“.

За кого са предназначени

"Omega 3/60" – глвен източник на ЕПК и ДХК под формата на естери на омега-3 (600 mg). Благодарение на това този продукт осигурява бърза и качествена помощ за сърцето и кръвоносните съдове в периода, в който те се нуждаят най-много от омега-3 (1-2 g или повече на ден): в пред- или слединфарктно състояние, при сърдечна аритмия, исхемична болест на сърцето (ИБС), инсулт, множествена склероза, болестта на Алцхаймер, атеросклероза, хипертония, високо физическо и умствено натоварване.

"Omega 3-6-9" съдържа триглицериди на омега-3 (120 mg), както и растителни омега-3, -6 и -9 (468 mg) – полезни и необходими съставки за ежедневна профилактична за здраво сърце и кръвоносни съдове. Продуктът има комплексен оздравителен ефект: еластични кръвоносни съдове, силна нервна система, здрав хормонален фон, красива и стегната кожа.

Омега 3-6-9 / Omega 3-6-9

Продуктът „Omega 3-6-9” ще бъде полезен:

* За профилактика срещу сърдечно-съдови заболявания
* При алергии
* При понижени памет и внимание
* За подобряване състоянието на кожата
* При синдрома „сухо око“
* При хронична умора
* При отслабен имунитет
* При спад в настроението
* При ПМС
* За поддържане на здрави стави


И най-важното – редовният прием на този продукт, ежедневното обогатяване на Вашата диета с нобходимите мастни киселини позволяват да се подобри Вашето цялостно здравословно състояние и да се промени животът Ви към по-добро!


0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика