http://www.olga-gotseva-bg.com/2013/08/blog-post.html Би-Лурон - НОВ РЕВОЛЮЦИОНЕН ПРОДУКТ ЗА ЗДРАВИТЕ СТАВИ! | Здраве и Дълголетие с Coral Club International

Би-Лурон - НОВ РЕВОЛЮЦИОНЕН ПРОДУКТ ЗА ЗДРАВИТЕ СТАВИ!


 
b-luron / Би-Лурон
БИ - ЛУРОН / B - LURON

КАКВО Е ТОВА?

Би-Луронът е класически ортомолекулярен препарат.

Компонентите му и начинът на действие са в съответствие с главния принцип на ортомолекулярната медицина "да възстановява и опазва здравето чрез промяна в концентрацията на веществата, които нормално присъстват в човешкия организъм и отговарят за здравето му".
Може кратко и ясно да се каже: "правилни молекули в правилни количества".

Би-Луронът е биологически активна хранителна добавка в основата си с хондроитин-хилауронов комплекс (ХХК), който е иновационна технологична разработка на немската компания Gramme-Revit GmbH и е предназначен за активиране производството на собствена синовиална течност, за осигуряване на храненето и възстановяването на хрущялната тъкан. В резултат на многогодишни изпитания, наблюдения и експерименти изпитателите успяха да обединят в една уникална синергична комбинация двата основни строителни материала за възстановяване функциите на хрущяла – хондроитин и хилауроновата киселина. Полученият комплекс не отстъпва по ефективност на инжектирането на хилауронова киселина и още повече – действа едновременно върху всички стави.

Код: 918140 

Удобна опаковка и начин на употреба - 2 бутилки по 500 мл – по 30 мл един път дневно в продължение на 1 месец





ЗДРАВИ СТАВИ

"Без движение животът е само летаргичен сън" е казал Жан Жак Русо и както всички класици се е оказал прав завинаги. Вървейки, танцувайки, тичайки или просто поклащайки краката си докато седим в креслото – всеки ден се движим. Тази мобилност ни е позволена и осигурена от подвижните съединения между костите, нашите вътрешни "шарнири" – ставите. Здравите стави разпределят равномерно натоварването върху цялата си повърхност.

Всяка става се състои от следните елементи:

  • ставни повърхности на костите, покрити с хрущялна тъкан;
  • ставна капсула от съединителна тъкан;
  • синовиална обвивка или мембрана, покриваща капсулата отвътре и продуцираща синовиална течност.

b-luron / Би-ЛуронСтавната капсула е покрита отвътре със специална субстанция, която се нарича синовиална обвивка или мембрана. Тази вътрешна обвивка осигурява храненето на ставата и произвежда "ставен сок"- синовиална течност, която намалява триенето на ставите и ги защитава от протриване.

При намаляване на натоварването хрущялът се напоява като гъба със ставна течност, а при увеличаване на натоварването хрущялът отделя тази течност в зависимост от степента на натоварване. Синовиалната течност едновременно изолира ставните повърхности една от друга и образува плъзгава повърхност. Здравата става се "смазва" сама, и именно затова силата на триене в здравата става е 5 пъти по-голяма от силата на триене при леда.

Костните окончания (на епифизата) са защитени от хиалинен хрущял с височина 3-5 мм., който е като "защитна възглавница": хрущялът поглъща тежките въздействия и резки движения. Ставният хрущял не е съединен с кръвоносната система и затова не получава хранителни вещества от кръвта. Такъв източник е ставната течност.

По време на движение клетките на хрущяла поемат от ставната течност необходимите им хранителни вещества и отделят продуктите от обмяната, именно поради това движението за ставите е равно на живот в най-пряк смисъл. Спомнете си космонавтите, които отново се учат да ходят по земята след продължително пребиваване в безтегловност. Сега не трябва да обясняваме защо се случва това.

Ставният хрущал се състои от матрица (междуклетъчно вещество), в която е разположена пластична мрежа от колагенови нишки. В матрицата се намират хондроцитите – клетки, които синтезират протеин за колагеновите нишки и строителен материал за основата на хрущяла. Матрицата се състои от много големи молекули (протогликани), които в голяма степен могат да свързват водата и така се грижат за еластичността и амортизацията при удар. Освен това матрицата съдържа гликозаминогликани, хилауронова киселина и хондроитин сулфат, които сас съставни части на синовиалната течност.


Хилауронова киселина

Гиалуроновая кислота
Хилауроновата киселина е нещо повече от "ставна течност".

Хилауроновата киселина се съдържа в много тъкани на човешкия организъм: хрущяли, кости, стъкловидно тяло, сърдечни клапи, кожа, синовиална течност. Тя опъва кожата и кожния лигамент, еластично поддържа хрущяла и смазва ставите ни, тя е основна съставна на синовиалната и ставна течност. Без тази течност нашите стави не биха работили. Здравият и млад организъм произвежда хилауроновата киселина сам. Но с възрастта синтезът и в организма се зебевя и когато това се случва започват проблемите със ставите, забелязваме онези нежелани бръчици – първите признаци на винаги преждевременното остаряване. На 40-годишна възраст образуването на собствена хилауронова киселина намалява с 50%. На 60 години и по-нататък организмът произвежда само 10% от необходимото количество.

По химичната си структура хилауроновата киселина се отнася към глюкозамингликаните или мукополизахаридите, тъй като може да свързва големи количества вода, в резултат на което междуклетъчното вещество придобива характера на желеобразна матрица, способна "да поддържа" клетките.

Хилауроновата киселина е способна да свързва и задържа до 6 литра вода на грам. Водата не може да се изстиска. Това свойство на хилауроновата киселина се предава на ставите. Тя отговаря за консистенцията на течността в тъканите и променя вискозитета и в зависимост от действието на механичните сили: течността става по-рядка при високи натоварвания, но достатъчно вискозитетна за да не изчезне от ставите във вид на вода.


Хондроитин


Хондроитинът – еластичното чудо

Хондроитинът е важна част от хрущяла. Ние частично, чрез храната употребяваме хондроитин, а частично той се синтезира в организма сам. Биоактивната му форма е хондроитин сулфат, тъй като в организма той се използва само след съединяване със солите на сярната киселина. Хондроитин сулфатът е магнит за течностите. За сметка на електрическия заряд на химическата връзка той задържа големи количества вода в съединителната тъкан и създава желе, в което се намират хондроцитите. Така се осигурява еластичността и амортизиращите способности на ставния хрущял.

Голям проблем при регенерацията на хрущяла е недостатъка на необходимите строителни материали поради болест или други фактори, за които се спомена по-горе. Както вече обяснихме хрущялната тъкан не получава хранителни вещества от кръвоносната система. Тя получава ставна течност, която също и помага да изкарва шлаките от клетките на хрущяла. Ако в организма хранителните вещества са недостатъчни, хрущялните клетки изсъхват и постепенно отмират. Дегенерираният хрущял вече не е в състояние да изпълнява амортизиращата си функция и да осигурява подвижността на ставите. Артрозата започва да прогресира.

Хилауроново-хондроитинов комплекс

Хондроитин

Хилауроново-хондроитиновият комплекс (ХХК) – живот без болка в ставите.

Хилауроновата киселина и хондроитинът заедно много по-добре защитават ставите. Ако тези вещества се приемат едновременно, то те действат синергично, т.е. взаимно се допълват в защитата и храненето на хрущялните тъкани, действат несравнимо по-ефективно, отколкото всеки отделно.

Благодарение на променената си молекулярна структура хилауроновата киселина в ХХК при вътрешен прием не се разрушава, а остава стабилна. От една страна действа като инжекция, механично увеличавайки количеството на екзогенната хилауронова киселина в ставите, а от друга – подобно на катализатор, активизира процеса на синтез на хондроцити от собствената (ендогенна) хилауронова киселина. ХХК действа върху всички стави веднага, с което се отличава от инжекционните форми.

По този начин приемът на Би-Лурон има важно значение за правилното функциониране и подвижност на ставите. Мерителната чашка с 30 мл. Би-Лурон (еквивалентен е на 450 мл. хилауроно-хондроитинов комплекс) следва да се приема ежедневно без прекъсване в течение на един месец. Забележими признаци на подобрение ще се появят, но не веднага, а към края на 2-3 седмица, след като се достигне определена концентрация на хилауронова киселина в ставите. Това зависи от пораженията в ставите, до каква степен е доститнала липсата на хондроитин и хилауронова киселина. Колкото по-малки са пораженията, толкова по-бързо ще настъпи облегчение и възстановяване.  При особено тежките случаи е желателно курсът да се повтори за да има резултат. Действието на приятния и вкусен сироп ще продължи и след приключване на приема, което има своето логично обяснение: синтезът на собствена хилауронова киселина се възобновява, синовиалната течност е в норма, ставите работят.

Следващата схема показва динамиката на промените в съдържанието на хилауронова киселина в ставите при прием на Би-Лурон.

(Информация от оф.сайт http://b-luron.com)
Динамика изменения содержания гиалуроновой кислоты в суставе при приеме Би-Лурона
(неделя = седмица)
Отличителни свойства на Би-Лурона
  • Действието на продукта е насочено към първопричините на проблема;
  • Ортомолекулярният комплекс корегира дисбаланса на молекулярно ниво, оптимизирайки биохимичните процеси в организма;
  • Въздейства върху всички стави;
  • Може да се съчетава с физиотерапия и всякакви лекарствени средства;
  • Продължително действие (1 курс на 3-5 месеца);
  • Без странични ефекти;
  • Удобна и практична форма на предлагане;

ПРЕПОРЪКИ ЗА УПОТРЕБА

  • Артроза;
  • Възрастово износване;
  • Продължително, излишно и/или едностранно натоварване на ставите по време на работа ( също и наднормено тегло);
  • Голямо спортно натоварване пред състезания и след това;
  • Патология на междупрешлените дискове (издатини, изпъкналости и слягания);
  • Период на възстановяване след операция на ставите (артроскопска санация);
  • Вродено Х и О-образно изкривяване на краката;
  • Остеохондропатия при подрастващите;
  • Подагра (при комплексна терапия).

Часто задаваемые вопросы

Есть ли побочные эффекты после применения продукта?
Побочных эффектов при использовании продукта «Би-Лурон» не выявлено.
 
Безопасно ли использовать продукт вместе с другими лекарствами?           
          Би-Лурон сочетается с любыми лекарственными средствами и физиотерапией.
 
Можно ли принимать продукт диабетикам?          
          Противопоказаний к применению продукта «Би-Лурон» при диабете нет. Рекомендуется проконсультироваться с врачом-эндокринологом до приема продукта с целью возможной коррекции доз принимаемых лекарственных препаратов и диеты.
 
Есть ли противопоказания для применения продукта людям с сердечно-сосудистыми заболеваниями?         
          Противопоказаний нет, но рекомендуется предварительно проконсультироваться с врачом да приема Би-Лурона.
 
Безопасно ли принимать продукт спортсменам?           
           Да, безопасно. БАД к пище «Би-Лурон» не содержит сильнодействующих, допингов и других веществ, включенных в список WADA.
 
В какое время принимать продукт спортсменам?          
           Спортсменам рекомендуется принимать Би-Лурон перед началом сезона и после соревнований. В каждом индивидуальном случае рекомендуется проконсультироваться со своим спортивным врачом.
 
Можно ли управлять транспортным средством во время приема продукта?          
           Можно, никаких ограничений нет.
 
Есть ли оптимальное время для принятия продукта?          
           Би-Лурон можно принимать в любое время суток, но желательно в одно и то же в течение месяца.
 
Я кормлю грудью. Могу ли я принимать продукт?          
           Об этом надо проконсультироваться с врачом.
 
Могу ли я принимать продукт во время беременности?          
           Принимать какие-либо средства, в том числе и БАД к пище при беременности можно только в случае рекомендации врача.
 
Можно ли принимать продукт детям и подросткам?          
           Подростки, активно занимающиеся спортом, могут принимать Би-Лурон, если им это рекомендовано специалистом.
 
Зависит ли дозировка продукта от массы тела?
         Формула для расчета безопасной дозы по отношению к массе тела, необходима лишь для людей весом более 100 кг. Люди весом менее 100 кг могут принимать продукт без риска для здоровья. Большое количество гиалуроновой кислоты поглощается не только суставами, но и другими органами, такими как глаза, волосы, кожа и десны.
сертификат Би-Лурон
Презентация революционного продукта для здоровья суставов Би-Лурон от его создателя доктора Душека






0 коментара :

Публикуване на коментар

Яндекс.Метрика